Ενημέρωση με ένα κλικ

Αδήλωτα τετραγωνικά: Η διαδικασία υποβολής της δήλωσης με 15 «κλικ»

Έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021 θα παραμείνει ανοιχτή η πλατφόρμα δήλωσης των αδήλωτων τετραγωνικών μέτρων (https://tetragonika.govapp.gr/).

Η νέα αυτή παράταση έρχεται με μια μικρή προσαύξηση. Όσοι δηλώσουν ή διορθώσουν από εδώ και πέρα τα αδήλωτα τετραγωνικά εμφανίζοντας την πραγματική επιφάνεια της ακίνητης περιουσίας τους θα κληθούν να καταβάλουν το 20% των δημοτικών τελών που αντιστοιχούν στην επιπλέον επιφάνεια από την 1η Ιανουαρίου του 2020 μέχρι και τη στιγμή που κάνουν τη δήλωση. Δηλαδή θα πληρώσουν το 20% των επιπλέον δημοτικών τελών για σχεδόν δύο χρόνια.

Η δήλωση διόρθωσης των τετραγωνικών μέτρων ακινήτων προς τους ΟΤΑ είναι διαθέσιμη στην ηλεκτρονική πλατφόρμα https://tetragonika.govapp.gr/ και θα δέχεται ηλεκτρονικά δηλώσεις, που θα αφορούν στον καθορισμό επιφάνειας ή και της χρήσης ακινήτων. Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση που ψηφίστηκε πριν από 10 μέρες στη Βουλή, η πλατφόρμα για τις δηλώσεις θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021 για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν εκκρεμότητες με τους δήμους.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει