Ενημέρωση με ένα κλικ

Ανακοίνωση λεπτομερειών για την εφαρμογή του ΕΡΓΑΝΗ ως προς την αναστολή εργασίας

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας

Η άρση των μέτρων από τη Δευτέρα οδηγεί εργαζόμενους και επιχειρήσεις σε υποχρέωση ενημέρωσης της εργασιακής τους κατάστασης μέσα από τον ΕΡΓΑΝΗ.

Η σταδιακή μορφή άρσης των μέτρων, οδηγεί σε εργασία μόνο το 10% των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, κάτι το οποίο σημαίνει πως θα πρέπει να ενημερώσουν το σύστημα για την ανάκληση της αναστολής. Ταυτόχρονα, με βάση τα νέα μέτρα, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να προχωρήσουν σε ανάλογες τροποποιήσεις στο ωράριο λειτουργίας τους και πάλι μέσα από το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Ταυτόχρονα, μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, επιχειρήσεις οι οποίες παραμένουν κλειστές ή συνεχίζουν να πλήττονται σημαντικά δύνανται να παρατείνουν την αναστολή για τον μήνα Μάιο. Με επείγουσα ανακοίνωση του υπουργείου εργασίας, διευκρινίζεται ο χρόνος στον οποίο μπορούν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι να ανανεώσουν την εργασιακή τους κατάσταση μέσα από τον ΕΡΓΑΝΗ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως οι όποιες αλλαγές θα υποβληθούν συγκεντρωτικά στην ΕΡΓΑΝΗ στο τέλος του Μαΐου. Το υπουργείο αναμένεται να εκδώσει λεπτομερείς όρους εφαρμογής εντός των επόμενων ημερών.

Η ανακοίνωση του υπουργείου εργασίας για τον ΕΡΓΑΝΗ:

«Για την εφαρμογή της ΠΝΠ 90 /1.5.2020 και συγκεκριμένα των άρθρων 10, 11 και 13 που αναφέρονται:

α) στην παράταση αναστολής συμβάσεων εργασίας κατά το μήνα Μάιο για τις επιχειρήσεις – εργοδότες που επαναλειτουργούν ή συνεχίζουν να πλήττονται σημαντικά,
β) στην οριστική ανάκληση αναστολής συμβάσεων εργασίας για τις επιχειρήσεις – εργοδότες που επαναλειτουργούν ή συνεχίζουν να πλήττονται σημαντικά και
γ) στην προσαρμογή των ωραρίων εργασίας με τα ωράρια λειτουργίας των επιχειρήσεων αντίστοιχα,

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ
ότι οι όποιες μεταβολές πραγματοποιηθούν και θα αφορούν την εφαρμογή των ανωτέρω διατάξεων θα υποβληθούν στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ συγκεντρωτικά στο τέλος του τρέχοντος μήνα.

Για τους λεπτομερείς όρους εφαρμογής θα εκδοθούν σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις».

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει