Ενημέρωση με ένα κλικ

Χατζηθεοδοσίου: Κάθε μέρα αργοπορίας κοστίζει στην ελληνική επιχειρηματικότητα

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να στρουθοκαμηλίζει και να "νίπτει τας χείρας της"»

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ζητεί από την κυβέρνηση να προστατεύσει όλες τις επιχειρήσεις από τις οικονομικές επιπτώσεις της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Όπως αναφέρει σε σχετική δήλωσή του, «σίγουρα πρώτο μέλημά μας είναι και παραμένει η προστασία του κοινωνικού συνόλου από τη διάδοση του κορωνοϊού και όλοι πρέπει να τηρούμε τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί» και συνεχίζει:

«Η κυβέρνηση όμως οφείλει να στηρίξει και οικονομικά όλες τις επιχειρήσεις που σήμερα δεν λειτουργούν ή υπολειτουργούν λόγω του κορονοϊού και δεν μπορεί να στρουθοκαμηλίζει και να “νίπτει τας χείρας της”».

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηθεοδοσίου, μέχρι σήμερα το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών με επιστολές προς υπουργούς έχει επισημάνει λάθη ή παραλείψεις που έχουν γίνει κι επηρεάζουν αρνητικά κλάδους της οικονομίας, αλλά δεν έχει εισακουστεί μέχρι τώρα.

«Άραγε, με απαγόρευση της κυκλοφορίας πώς θα δουλέψουν οι επιχειρήσεις που με απόφαση της κυβέρνησης τυπικά και μόνο παραμένουν σε λειτουργία; Πώς θα πληρώσουν το προσωπικό τους; Πώς θα πληρώσουν τις επιταγές τους; Πώς θα πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, έστω και με αναβολή κάποιων μηνών;» διερωτάται ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Για άλλη μία φορά καλεί την κυβέρνηση να πάρει οριζόντια μέτρα στήριξης για όλες τις επιχειρήσεις, αλλά και για τους επαγγελματίες που θίγονται από τις οικονομικές συνέπειες της εξάπλωσης του κορονοϊού.

«Οριζόντια μέτρα απαιτούνται και για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων αυτών, καθώς κανείς δεν θέλει λόγω της κρίσης του κορωνοϊού να κλείσουν χιλιάδες επιχειρήσεις και να βρεθούν στην ανεργία πολλαπλάσιοι εργαζόμενοι», υπογραμμίζει.

«Ζητάμε άμεσα μέτρα γιατί κάθε μέρα αργοπορίας κοστίζει ακριβά στην ελληνική επιχειρηματικότητα» δηλώνει και συνεχίζει:

«Αν δεν αρκούν τα χρήματα για να ενισχυθούν όλοι, τότε η κυβέρνηση οφείλει να τα καταβάλει αναλογικά, καθώς επιχειρήσεις και επαγγελματίες παραμένουν φορολογούμενοι του κράτους» δηλώνει ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει