Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Οι κάτοικοι της Ουχάν επιστρέφουν στις εργασίες τους

Οι δημόσιες συγκοινωνίες ξεκίνησαν να κινούνται κανονικά έπειτα από δύο μήνες

Οι κάτοικοι της Ουχάν, την πόλη στην Κίνα όπου εμφανίστηκε ο κορονοϊός Covid-19 στα τέλη Δεκεμβρίου, έλαβαν άδεια να επιστρέψουν στις εργασίες τους.

Επίσης οι δημόσιες συγκοινωνίες ξεκίνησαν να κινούνται κανονικά έπειτα από δύο μήνες.

Η άρση των περιορισμών αποφασίστηκε την ώρα που το υπουργείο Υγείας της Κίνας δεν ανακοίνωσε κανένα νέο κρούσμα για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα στην πόλη αυτή των 11 εκατομμυρίων κατοίκων.

Οι κάτοικοι της Ουχάν που θεωρείται ότι είναι καλά στην υγεία τους μπορούν πλέον να μετακινούνται μέσα στην πόλη, να παίρνουν το λεωφορείο ή το μετρό με την ταυτότητά τους, εξήγησαν οι αρχές.

Μπορούν επίσης να πηγαίνουν στην εργασία τους, εφόσον διαθέτουν τη σχετική άδεια από τον εργοδότη τους.

Τέλος μπορούν να ταξιδεύουν σε άλλες περιοχές της επαρχίας Χουμπέι αν έχουν βρεθεί αρνητικοί στον κορονοϊό και έχουν στην κατοχή τους ιατρική βεβαίωση.

Λόγω της εξάπλωσης της επιδημίας στην Ουχάν οι αρχές αποφάσισαν στις 23 Ιανουαρίου να θέσουν όλους τους κατοίκους σε καραντίνα, ενώ ακολούθησαν σχεδόν όλες οι πόλεις της επαρχίας Χουμπέι.

Το υπουργείο Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε εννέα νέους θανάτους λόγω του κορονοϊού στη χώρα, όλοι στη Ουχάν, όμως ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έχει μειωθεί ραγδαία τις τελευταίες εβδομάδες.

Κυρίως οι άνθρωποι που έχουν επιστρέψει από το εξωτερικό αποτελούν πρόβλημα, ήδη έχουν αναφερθεί 507 εισαγόμενα κρούσματα.

Προκειμένου να αποφύγουν νέα επανεμφάνιση της επιδημίας οι αρχές της Κίνας επιβάλλουν πλέον καραντίνα 14 ημερών σε όποιον φτάνει στη χώρα από το εξωτερικό.

Επιπλέον από σήμερα όλες οι διεθνείς πτήσεις με προορισμό το Πεκίνο εκτρέπονται σε άλλα κινεζικά αεροδρόμια όπου γίνονται υγειονομικοί έλεγχοι στους επιβάτες και μόνο όσοι βρεθούν αρνητικοί στον κορωνοϊό μπορούν να πάνε στην κινεζική πρωτεύουσα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει