Ενημέρωση με ένα κλικ

Παραμονή της Ξάνθης στη Super League με ισοπαλία απέναντι στην ΑΕΛ

To υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου δεν είχε επικίνδυνες φάσεις, με την Ξάνθη να προσπαθεί ανεπιτυχώς να διασπάσει την άμυνα της ΑΕΛ.

Με την ισοπαλία της απέναντι στην ΑΕΛ, με 0-0 η Ξάνθη εξασφάλισε την παραμονή της στη Super League.

Η αναμέτρηση χαρακτηρίζεται ως πολύ κακή, με ελάχιστες φάσεις, αρκετά φάουλ και κάρτες. Παρά τον χώρο που της προσφέρθηκε η Ξάνθη δεν κατάφερε να τον εκμεταλλευτεί, ενώ στο δεύτερο μέρος το σκηνικό δεν άλλαξε ιδιαίτερα.

Η πρώτη ευκαιρία της Ξάνθης ήρθε στο 3′ μετά από λάθος του Ηλιάδη στον χώρο της μεσαίας γραμμής και την μπάλα να φτάνει στον Ντε Αμορίμ, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να κερδίσει τον Κρίστινσον από πλάγια θέση.

Η απάντηση της ΑΕΛ ήρθε στο 8′ με το αριστερό σουτ του Τόρζε, το οποίο όμως μπλόκαρε ο Αμπαντ.

Το παιχνίδι στα πρώτα 25 λεπτά χαρακτηρίζεται από ισσοροπία με την Ξάνθη να αναπτύσσεται κυρίως από τη δεξιά πτέρυγα με τους Στάρτζεον, Τζουρίτσκοβιτς και Μπαξεβανίδη, ενώ οι γηπεδούχοι αναπτύσσονταν και από τις δύο πλευρές με τους Βινίσιους και Τόρζε.
To υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου δεν είχε επικίνδυνες φάσεις, με την Ξάνθη να προσπαθεί ανεπιτυχώς να διασπάσει την άμυνα της ΑΕΛ.

 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με πληθώρα φάουλ και άουτ. Το πρώτο άουτ σημείωσε ο Κοβάσεβιτς στο 54′, με σουτ εκτός περιοχής, ενώ λίγο αργότερα δυνατό σουτ του ίδιου έξω από την περιοχή κόντραρε στα σώματα των αμυντικών της ΑΕΛ.

Οι ρυθμοί αυξήθηκαν την ΑΕΛ να σημειώνει με 2 ευκαιρίες εντός 2 λεπτών. Η πρώτη αφορούσε κεφαλιά του Βινίσιους στο 59′ η οποία πέρασε δίπλα από το κάθετο και η δεύτερη σουτ του Σεσέροβιτς στο 61′ η οποία όμως δεν βρήκε στόχο μέσα από την περιοχή.

Στο 70′ ο Καραγεωργίου αντικατέστησε τον Γκαργκαλατζίδη με τον Φοσέ, χωρίς όμως επιτυχία.
Στο 83′ η Ξάνθη κέρδισε φάουλ με τον Κοβάσεβιτς να εκτελεί πάνω στο τείχος, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Καραγεωργίου έβαλε και τον Κάστρο, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται σε 0-0.

 

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Φιλίπ, Μπέρτος, Ζίζιτς, Μάρκοβιτς (83′ Μιχαήλ), Ηλιάδης, Σεσέροβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς (76′ Λουφάκης), Τόρζε, Βινίσιους, Πινακάς

Ξάνθη: Αμπάντ, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Κασάδο, Τερκί, Κοβάσεβιτς, Τζουρίτσκοβιτς (84′ Κάστρο), Ντε Αμορίμ (89′ Σόσα), Στάρτζεον, Γκαργκαλατζίδης (70′ Φοσέ)

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει