Ενημέρωση με ένα κλικ

Στα προκριματικά του Champions League η ΑΕΚ μετά τη νίκη της επί του ΟΦΗ

Με μια αρκετά καλή εμφάνιση η ΑΕΚ, επικράτησε του ΟΦΗ 0-2, κατακτώντας την δεύτερη θέση.

Με μια αρκετά καλή εμφάνιση η ΑΕΚ, επικράτησε του ΟΦΗ 0-2, κατακτώντας την δεύτερη θέση.

Η δεύτερη θέση την οδηγεί στα προκριματικά του Champions League, αφήνοντας πίσω της τον ΠΑΟΚ μετά την ισοπαλία του με τον Παναθηναϊκό, ενώ ο ΟΦΗ παρέμεινε στην τελευταία θέση των πλέι οφ.

Η μεγάλη αγωνιστική διακοπή οδήγησε, σε μια πιο αναγνωριστική αρχή κατά την διάρκεια του αγώνα. Οι αυξημένοι ρυθμοί στη συνέχεια έδειξαν ένα καλύτερο πρόσωπο της ΑΕΚ. Με τους Μάνταλο, Λιβάγια και Ολιβέιρα σε μια οργανωμένη επίθεση, ο ΟΦΗ έπρεπε ν’ανδρώσει σκληρή άμυνα. Από την άλλη, μεσοαμυντικά η ΑΕΚ δεν είχε τόσο καλή παρουσία με τους Κρίστιτσις και Σιμάνσκι να ψάχνουν τους ρόλους τους.

Από την πλευρά του ο ΟΦΗ, με αποδυναμωμένα τα άκρα του προσπαθούσε με τους Μεγιάδο, Νέιρα, Φιγκεϊρέντο.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ ήρθε στο 21′ με τον Ολιβέιρα να κάνει ωραία καρφωτή κεφαλιά, αλλά τον Ουάιλι να διώχνει εντυπωσιακά. Δέκα λεπτά αργότερα, Μάνταλος-Ολιβέιρα συνεργάστηκαν ξανά, αλλά το σουτ του Πορτογάλου πλάγια μέσα από τη περιοχή πέρασε λίγο έξω από το δοκάρι. Το 42′ σήμανε και την αρχή του κακού, με τον Λόπες να επιμένει από αριστερά, κάνοντας εξαιρετική σέντρα για τον Λιβάγια όπου με εξαιρετική κεφαλιά, πέτυχε γκολ.

Ο ΟΦΗ είχε την ευκαιρία για ισοφάρισμα, καθώς στο 45′ ο Φιγκεϊρέντο έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να προσκρούει στο οριζόντιο δοκάρι του Μπάρκα.

Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε την ΑΕΚ, ακόμα πιο επιθετική, με την άμυνα του ΟΦΗ αποδυναμωμένη. Οι παίκτες της ΑΕΚ βρίσκονταν ανάμεσά τους με ιδιαίτερη ευκολία, με την ΑΕΚ στο ’65 να επιτυγχάνει δεύτερο τέρμα. Στο 65′ ο Βέρντε ο οποίος πέρασε στη θέση του Αλμπάνη πήρε την μπάλα αριστερά έξω από τη περιοχή και από πολύ πλάγια έβαλε ένα τρομερό γκολ με φαλτσαριστό πλασέ.

Μετά το 75′ οι δυο ομάδες έκαναν αρκετές αλλαγές, έχασαν τον ρυθμό τους αποτέλεσμα της κούρασης και ως το τέλος το παιχνίδι κύλησε χωρίς κάποια αξιοσημείωτη φάση.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Γουάιλι, Μαρινάκης, Κουτρουμπής (79′ Νάστος), Γιαννούλης, Κοροβέσης (86′ Κοροβέσης), Σακόρ (67′ Στάικος), Μεγιάδο, Νέιρα, Σεμέδο (79′ Νοικοκυράκης), Φιγκεϊρέδο, Μάνος (67′ Βαζ).

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμάνσκι, Κρίστισιτς, Λιβάγια (86′ Λιβάγια), Μάνταλος (86′ Σαμπανάτζοβιτς), Αλμπάνης (60′ Βέρντε), Ολιβέιρα (75′ Αραούχο).

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει