Ενημέρωση με ένα κλικ

ΒΙΝΤΕΟ – Πως ο Παναθηναϊκός “τέλειωσε” τον Ολυμπιακό και πετάει για..Ευρώπη

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της 5ης ημέρας των πλει οφ της Super League 1 αφού με γκολ του Αϊτόρ επικράτησε με 1-0 του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο.
Η ομάδα του  Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξεκίνησε την αναμέτρηση με τον Μπρινιόλι στην υπεράσπιση της εστίας. Αριστερός μπακ ο Σάντσες, δεξιός ο Κώτσιρας και ο Βέλεθ με τον Σένκεφελντ οι δύο στόπερ. Ρούμπεν, Γκατσίνοβιτς, Μαουρίσιο η τριάδα στην μεσαία γραμμή. Αϊτόρ στο αριστερό άκρο της επίθεσης, ο Παλάσιος στο δεξί και ”φουνταριστός” ο Ιωαννίδης.

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Βατσλίκ κάτω από τα δοκάρια. Παπασταθόπουλος και Σισέ οι δύο στόπερ, Ρέαμπτσουκ σε ρόλο αριστερού μπακ και στο δεξί άκρο της άμυνας ο Λαλά. Εμβιλά, Κανέ και Αγκιμπού Καμαρά στον άξονα του κέντρου. Ροντρίγκες, Μασούρας στα δύο ”φτερά” και στην κορυφή ο Ελ Αραμπί.
Μαγικός συνδυασμός και… ξανά Αϊτόρ!

Το ντέρμπι που είχε εξαιρετικό ρυθμό μέχρι και το 30′, ξεκίνησε με δύο σπουδαίες ευκαιρίες που είχαν ως κοινό χαρακτηριστικό τις λάθος αποφάσεις των δύο επιθετικών. Ο Μασούρας στο 4′ μετά την έξοχη μεταβίβαση του Ροντρίγκες δεν τελείωσε την φάση με την μία από το ύψος της μικρής περιοχής και έδωσε την ευκαιρία στους Βέλεθ, Σάντσεθ και Μπρινιόλι να… σβήσουν την φωτιά ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Αϊτόρ μετά την βαθιά μπαλιά του Βέλεθ βγήκε απέναντι από τον Βατσλίκ αλλά αντί να σιγουρέψει το γκολ, πλάσαρε και έδωσε την ευκαιρία στον Τσέχο πορτιέρε να διώξει σε κόρνερ.

Ο Παναθηναϊκός είχε μια ανούσια κατοχή της μπάλας, καθώς ο Ολυμπιακός ήταν άριστα τακτοποιημένος πάνω στο χορτάρι, όταν έχανε την μπάλα είχε εξαιρετικές επιστροφές, κάτι που δεν είχαν οι ”πράσινοι” και σε πολλές μεταβάσεις των ”ερυθρολεύκων” οι παίκτες του Μαρτίνς έβρισκαν χώρους και προϋποθέσεις αλλά όχι σωστές επιλογές στα τελευταία μέτρα.

Το τελευταίο τέταρτο του ημιχρόνου ήταν απόλυτα ισορροπημένος. Στο 41′, όμως, μία καταπληκτική συνεργασία του Παναθηναϊκού από δεξιά έφερε το 1-0. Ο εξαιρετικός απόψε Κώτσιρας συνεργάστηκε με τον Κώτσιρα, η μπάλα ”έσπασε” δεξιά στον Γκατσίνοβιτς, ο οποίος γύρισε την μπάλα εκεί που έπρεπε. Διαγώνια και προς τα πίσω στο ύψος του πέναλτι. Ο Αϊτόρ ακολούθησε την φάση και με εξαιρετικό τελείωμα άνοιξε το σκορ! Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός… το έκανε ξανά, όπως το είχε κάνει και κόντρα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στη διαδικασία των playoffs.

Τον έλεγχο ο Παναθηναϊκός
Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και έδειχνε με την συμπεριφορά του πάνω στο χορτάρι πως θα έψαχνε και το δεύτερο γκολ. Ο Μαρτίνς στο 60′ έριξε στο ματς Μπουχαλάκη, Βαλμπουενά, Φορτούνη για να βρει δημιουργία ενώ στο 46᾽ είχε αλλάξει τον πολύ καλό Ελ Αραμπί με τον Τικίνιο. Ο Γιοβάνοβιτς απάντησε με Βιγιαφάνιες και Βιτάλ, με το ”τριφύλλι” να μην αντιμετωπίζει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Ένα σουτ του Βαλμπουενά εκτός περιοχής ήταν απειλή για τον Μπρινιόλι. Στο 77′ ο Παναθηναϊκός με τον Καρλίτος που πήγε να σκοράρει από την σέντρα και στο 85′ με τον Βιτάλ που πρόλαβε ο Σισέ, είχε τις δύο του μεγάλες στιγμές για να… καθαρίσει.

Το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε με την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να παίρνει ένα σπουδαίο τρίποντο.

MAN OF THE MATCH: Αϊτόρ. Ο Ισπανός εξτρέμ ήταν ο άνθρωπος του αγώνα, καθώς με το γκολ που πέτυχε στο 41′ έδωσε την νίκη στον Παναθηναϊκό. Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός έχει πάρει από το χέρι την ομάδα του μέσα στο 2022 και την οδηγεί στην Ευρώπη.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Φανταστικό παιχνίδι από τον Γιάννη Κώτσιρα. Απροσπέλαστος αμυντικά, έχει συμμετοχή στη φάση του γκολ και πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση με την πράσινη φανέλα.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ολυμπιακός έφτιαξε μια μεγάλη ευκαιρία στο 4′ και σε όλο το υπόλοιπο ματς φανέρωσε μια τεράστια αδυναμία δημιουργίας, με αποτέλεσμα να μην έχει τον τρόπο να απειλήσει τον Παναθηναϊκό.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Μασούρας στο 4′ μπορούσε και έπρεπε να εκτελέσει με την μία, καθυστέρησε χαρακτηριστικά και έδωσε την ευκαιρία στην άμυνα του Παναθηναϊκού να γλιτώσει τον κίνδυνο.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο δεύτερος επόπτης Ντούκιτς ορθά ακύρωσε το γκολ του Μασούρα, καθώς ο Έλληνας εξτρέμ ήταν εκτεθειμένος. Όσον αφορά τον ρέφερι, Νίκολα Νταμπάνοβιτς, άφησε το παιχνίδι να έχει ρυθμό, δεν σφύριζε εύκολα φάουλ και δεν έκανε το μεγάλο λάθος, αν και στον πειθαρχικό έλεγχο θα μπορούσε να τα έχει πάει καλύτερα.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Παναθηναϊκός πήρε απόψε στη Λεωφόρο μία τεράστιας σημασίας νίκη, παρέμεινε στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και… βλέπει Ευρώπη, όντας ανώτερος του Ολυμπιακού στο μεγαλύτερο διάστημα του ντέρμπι.

Οι συνθέσεις
Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι – Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Σάντσες – Πέρεθ, Μαουρίσιο (63’ Βιγιαφάνιες), Γκατσίνοβιτς (63’ Βιτάλ) – Παλάσιος (90’+1’ Χατζηγιοβάνης), Αϊτόρ (72’ Αλεξανδρόπουλος), Ιωαννίδης (72’ Καρλίτος)

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ – Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ- Εμβιλά (59’ Μπουχαλάκης), Κανέ (58’ Φορτούνης), Αγκιμπού Καμαρά – Μασούρας (58’ Βαλμπουενά, λτ. 77’ Καρβάλιο), Γκάρι Ροντρίγκες, Γιουσέφ Ελ Αραμπί (46’ Τικίνιο)

Πηγή: www.gazzetta.gr 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει