Ενημέρωση με ένα κλικ

Παναθηναϊκός: Έκανε την ανατροπή της χρονιάς!

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να ήταν εκτός τόπου και χρόνου στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στην Αρμάνι, αλλά στο δεύτερο μέρος ήταν Εξάστερος και έκανε ολική ανατροπή στο ματς. Το πήγε στην παράταση (70-70 κ.α) και εκεί έδειξε πως η πράσινη φανέλα είναι πολύ βαριά και πήρε τη νίκη με 86-83 και έκλεισε την εντός έδρας περιπέτεια του στην Euroleague με θετικό πρόσημο.

Ο Μπεν Μπέντιλ έκανε την αρχή για την ανατροπή και οι Χεζόνια, Παπαπέτρου και Παπαγιάννης ακολούθησαν, ενώ και ο Μακ έβαλε το λιθαράκι του. Ο Γκανέζος άσος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 16 πόντούς, ενώ ο Κροάτης σούπερ σταρ (που έστειλε το ματς στην παράταση) είχε 17π. Οι δύο “Παπ” είχαν από 14 πόντους έκαστος και ο Αμερικανός γκαρντ πρόσθεσε με 11π. με μεγάλες άμυνες.

Το ματς

Με τους Σαντ Ρος, Μποχωρίδη, Παπαπέτρου, Μήτογλου και Παπαγιάννη ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ την αναμέτρηση με την Αρμάνι και στα πρώτα λεπτά του αγώνα οι Ιταλοί ήταν μπροστά με 2-6, καθώς εκμεταλλεύθηκαν τα λάθη των γηπεδούχων.

Οι Λεντέι και Πάντερ έδειχναν την ικανότητα τους από το τρίποντο και έτσι η ομάδα του Μιλάνου ανέβασε τη διαφορά με 4-12 στο 6’, με το Τριφύλλι να είναι αρκετά μονοδιάστατο στην επίθεση και έτσι επιστρατεύτηκε ο Νεμάνια Νέντοβιτς, ο οποίος είχε να αγωνιστεί εδώ και 2 μήνες και για πρώτη φορά ήταν μαζί στο παρκέ με τον Χεζόνια.

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν ότι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο και στο 7’ το σκορ έφτασε στο +14 (6-20) και έτσι ο Όντεντ Κάτας άλλαζε συνεχώς τους παίκτες του, προκειμένου να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του και κάπως μαζεύτηκε η διαφορά με τον Χεζόνια, αλλά δεν ήταν αρκετή και έτσι το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με την Αρμάνι να προηγείται με 15-26.

Τα πράγματα δε άλλαξαν με την έναρξη της 2ης περιόδου, με τους Ιταλούς να κάνουν πάρτι σε άμυνα και επίθεση και στο 32’ το σκορ έφτασε στο +16 (17-33) και ο Παναθηναϊκός έδειχνε ανήμπορος για κάποια αντίδραση, με πολλές λάθος επιλογές από τους περισσοτέρους που ήταν στο παρκέ.

Μάλιστα στο 17’ η διαφορά έφτασε ακόμα στους 20 (22-42), με την Αρμάνι κάνει… πάρτι στην άμυνα των “πρασίνων”, μιας και οι παίκτες του Παναθηναϊκού έβρισκαν σκορ μόνο από ατομικές προσπάθειες, μιας και η δημιουργία ήταν κάτι παραπάνω από τραγική, καθώς είχαν μόλις 3 ασίστ!

Έτσι το ημίχρονο εξελίχθηκε σε… τραγωδία για τον Παναθηναϊκό, καθώς ήταν πίσω με 29-46, με τους παίκτες του Τριφυλλιού να μην έχουν πάθος και να δείχνουν ότι ήταν εκτός γηπέδου.

Η εικόνα στην τρίτη περίοδο άλλαξε ως ένα βαθμό για τους γηπεδούχους, καθώς μπήκαν τα σουτ και ήταν πιο μαχητικοί στα παρκέ. Ο Μπέντιλ ανέλαβε δράση και στο 24’ έγραψε το 40-50, φτάνοντας τους 14 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα.

Παρόλα αυτά το Τριφύλλι βελτίωσε σε κάποιο ποσοστό την παρουσία του στο παρκέ, δείχνοντας κάποια “σημάδια” ζωής και η αντίδραση που έβγαλε βοήθεια και στο να ρίξει το σκορ σε μονοψήφια επίπεδα (46-55), μετά από αρκετή ώρα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το 3ο δεκάλεπτο να λήξει με τον Παναθηναϊκό να κάποια δείχνει ορισμένη βελτίωση, αλλά δεν ήταν αρκετή για να προβληματίσει την Αρμάνι, η οποία κρατούσε εύκολα το προβάδισμα με 49-59.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε από κει που σταμάτησε και έδειξε πως ακόμα υπήρχε… σφυγμός. Ο Παπαπέτρου με τρίποντο μείωσε στους 8 (55-63) στο 33′ και προσπάθησε να τα φέρει όλα “τούμπα”. Η Αρμάνι είχε χάσει τη συγκέντρωση της και έκανε εύκολα το λάθος.

Στο 37′ το ματς έγινε ντέρμπι. Τρεις καλές άμυνες και κάποια κρίσιμα σουτ των “πρασίνων” έφεραν τη διαφορά στον πόντο (66-67), 1:11 πριν από το τέλος του αγώνα και τα πάντα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Ο Πάντερ είχε 1/2 βολές και ο Χεζόνια με λέι απ έγραψε το 70-70 και το ματς πήγε στην παράταση.

Με την έναρξη του έξτρα πεντάλεπτου ο Παναθηναϊκός πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα με 73-70 με τρίποντο του Κροάτη σούπερ σταρ, αλλά αποχώρησε νωρίς, λόγο φάουλ και έπρεπε οι συμπαίκτες του να παίξουν και γι’ αυτόν.

Πλέον κάθε κατοχή και κάθε άμυνα έπαιζε σημαντικό ρόλο και οι γηπεδούχοι δεν άφηναν σπιθαμή χώρου στην Αρμάνι. Μακ και Παπαπέτρου με δύο ΤΕΡΑΣΤΙΑ τρίποντα έκαναν το 81-73 στο 43′ και ήταν κοντά σε μια μεγάλη νίκη.

Όμως οι Ιταλοί αντέδρασαν. Με ένα επιμέρους 5-10 μείωσαν σε 86-83, αλλά η τελευταία επίθεση ήταν του Παναθηναϊκού. Ο Παπαγιάννης έχασε τις βολές, αλλά η Αρμάνι και αυτή από τη μεριά της αστόχησε και το Τριφύλλι πήρε τη νίκη, καταθέτοντας ψυχή στο τέλος!

Τα δεκάλεπτα: 15-26, 29-46, 49-59, 70-70 (κ.α), 86-83

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει