Ενημέρωση με ένα κλικ

Φορολογικές δηλώσεις: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Οι αλλαγές που εξετάζονται

Μετά το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου θα ανοίξει το Taxis για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Επιπλέον, φέτος λόγω επιδομάτων και αποζημιώσεων σε ιδιοκτήτες ακινήτων, τα οποία είναι αφορολόγητα, ο λογαριασμός για πάνω από 6,5 εκατομμύρια μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων θα είναι μειωμένος.

Από την άλλη, το υπουργείο Οικονομικών δρομολογεί μια σειρά παρεμβάσεων σε τεκμήρια, ηλεκτρονικές αποδείξεις, προκαταβολή φόρου εισοδήματος και τέλος επιτηδεύματος προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι πληγέντες από την πανδημία με επιπλέον φόρους.

Μέχρι αυτή την ώρα, ο σχεδιασμός του οικονομικού επιτελείου προβλέπει και φέτος την πληρωμή των φόρων σε 8 ίσες μηνιαίες δόσεις αλλά και έκπτωση φόρου για όσους εξοφλήσουν εφάπαξ την οφειλή που θα προκύψει μετά την εκκαθάριση της δήλωσής τους.

Τι προβλέπουν οι παρεμβάσεις:

Τέλος επιτηδεύματος:  

Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει το ενδεχόμενο να μειωθεί το τέλος επιτηδεύματος για τις επιχειρήσεις που έμειναν για μεγάλο διάστημα κλειστές με κρατική εντολή. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι επιχειρήσεις της εστίασης.

Τεκμήρια: 

Σχεδιάζεται να μην ισχύσουν για όσους έχουν πληγεί από την πανδημία. Σε αυτή την κατηγορία περιλαμβάνονται εργαζόμενοι που τέθηκαν σε αναστολή εργασίας, επαγγελματίες, ατομικές επιχειρήσεις αλλά και ιδιοκτήτες ακινήτων.

e-αποδείξεις: 

Το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται να μην ισχύσει για φέτος το «πέναλτι» 22% για όσους φορολογούμενους δεν έχουν καταφέρει να καλύψουν με ηλεκτρονικές συναλλαγές το 30% του εισοδήματός τους. Για παράδειγμα ένας εργαζόμενος με ετήσιες απολαβές 20.000 ευρώ θα πρέπει να πραγματοποιήσει συναλλαγές με κάρτες ή μέσω e-banking ύψους 6.000 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει