Ενημέρωση με ένα κλικ

Παναθηναϊκός: Νέντοβιτς εσύ σούπερ σταρ!

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς έκανε… παπάδες και ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα. Οι “πράσινοι”, που έπαιξαν χωρίς τον Ιωάννη Παπαπέτρου, επικράτησαν με 88-71 της Βιλερμπάν και πάνε με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο δύσκολο ματς με τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Σέρβος άσος σταμάτησε στους 33 πόντους, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Παπαγιάννης, οποίος σημείωσε άλλους 18π. Βοήθειες έδωσαν και οι Μήτογλου (11π.) και Σαντ Ρος και Μακ (7π).

Το ματς

Με τους Σαντ Ρος, Νέντοβιτς, Καλαϊτζάκη, Μήτογλου και Παπαγιάννη ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ την αναμέτρηση με τη Βιλερμπάν και στα πρώτα λεπτά οι Γάλλοι είχαν τον έλεγχο και στο 2’ ήταν μπροστά με 2-8, αλλά οι “πράσινοι” είχαν άμεση απάντηση.

Με 5 σερί πόντους του Σέρβου γκαρντ μείωσε στον πόντο (7-8), αλλά δεν κράτησε για πολύ. Οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν λύσεις από την περιφέρεια και έτσι “έχτισαν” μια διαφορά 8 πόντων (7-15) και οι προσπάθειες των παικτών του Τριφυλλιού ήταν αρκετά τραβηγμένες.

Στο 7’ ο Παπαγιάννης ανέλαβε δράση και με προσωπικούς πόντους έκανε το 18-17, τρέχοντας ένα σερί 11-1, καθώς βελτιώθηκε σε κάποιο βαθμό η άμυνα, ενώ βγήκαν κάποια σουτ. Από την άλλη η Βιλέρμπάν είχε “μπλοκάρει” και αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Παναθηναϊκός και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με 25-21.

Με την έναρξη της 2ης περιόδου οι “πράσινοι” προσπάθησαν να τρέξουν ένα μικρό σερί και στο 13’ το σκορ ήταν 30-23, με τον Σαντ Ρος να εκμεταλλεύεται τα ελεύθερα σουτ που πήρε. Όμως από κει και μετά η Βιλερμπάν κατάφερε να βρει κάποιες λύσεις και με ένα 2-8 σερί μείωσε στο καλάθι (32-30), μετά από δύο λεπτά.

Το ματς ήταν ντέρμπι, καθώς η Βιλερμπάν ήταν συνεχώς “κολλημένη” (40-38), ενώ η άμυνα του Τριφυλλιού ήταν αρκετά κακή και επέτρεπε να βρίσκει εύκολα σουτ. Όμως τις λύσεις τις βρίσκει ο Νέντοβιτς, ο οποίος με ένα ακόμα τρίποντο έκανε το 46-42, που ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν στο τρίτο δεκάλεπτο, με τον Παναθηναϊκό να κρατάει ελαφρύ προβάδισμα (48-44) και τον “Νέντο” να συνεχίζει από κει που σταμάτησε στο πρώτο μέρος. Ο Σέρβος γκαρντ είχε φτάσει στους 25 πόντους και ήταν μακράν του δεύτερος, καλύτερος παίκτης του αγώνα.

Έτσι στο 26’ το σκορ ήταν στο +6 (57-51), με τους “πράσινους” να δείχνουν να είναι ένα σκαλοπάτι πιο πάνω από τους αντιπάλους τους. Το κάρφωμα του Μήτογλου και οι βολές του Παπαγιάννη έκαναν το 64-55 και η εικόνα ήταν τέτοια που δύσκολα θα άλλαζε η κατάσταση.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η 3η περίοδος να λήξει με 70-60 υπέρ των γηπεδούχων, με την εικόνα που έδειξαν στην άμυνα να είναι σαφώς βελτιωμένη από από το 23’ και μετά.

Πλέον το μόνο που έπρεπε να κάνει ο Παναθηναϊκός στην τελευταία περίοδο ήταν να διαχειριστεί το υπέρ του σκορ. Στο 33′ το σκορ ήταν 72-65, με το Τριφύλλι να παίζει με χαμηλό σχήμα (τρία γκαρντ), ώστε να πιέσει στην άμυνα.

Για πρώτη φορά η διαφορά ξεπέρασε τους 10 πόντους (78-65) με το τρίποντο του Μήτογλου και ήταν φανερό πως πολύ δύσκολα θα άλλαζε η εικόνα του παιχνιδιού, καθώς η Βιλερμπάν ήταν αρκετά άστοχη σε πολλά ελεύθερα σουτ.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να πάρει τη νίκη με 88-71 και πλέον ακολουθεί το δύσκολο ματς στην Κωνσταντινούπολη, κόντρα στην ανεβασμένη Φενέρμπαχτσε, και φιλοδοξεί για το διπλό σε μια πολύ έδρα.

Τα δεκάλεπτα: 25-21, 46-42, 70-60, 88-71

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει