Ενημέρωση με ένα κλικ

ΟΑΕΔ: Βοήθημα ανεργίας για αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολούμενους

Σύμφωνα με τις σχετικές προβλέψεις, σε περίπτωση που οι αυτοαπασχολούμενοι προβούν σε διακοπή εργασίας στην ΔΟΥ της επαγγελματικής τους δραστηριότητας, τότε δικαιούνται, υπό προϋποθέσεις, το Βοήθημα Ανεργίας.

Προϋποθέσεις:

Α. Πραγματοποίηση σε κάθε περίπτωση τουλάχιστον τριών (3) ετών συνεχούς ή διακεκομμένης ασφάλισης στον ασφαλιστικό φορέα που υπάγονται κατά τη διακοπή του επαγγέλματος και καταβολή της ειδικής εισφοράς.

Β. Το συνολικό ατομικό καθαρό φορολογητέο εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή των δύο φορολογικών ετών που προηγούνται του έτους υποβολής της αίτησης να μην υπερβαίνει αθροιστικά το ποσό των τριάντα χιλιάδων ευρώ (30.000,00 ευρώ) και το συνολικό οικογενειακό καθαρό φορολογητέο εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή των δύο φορολογικών ετών που προηγούνται του έτους υποβολής της αίτησης να μην υπερβαίνει αθροιστικά το ποσό των σαράντα χιλιάδων ευρώ (40.000,00 ευρώ).

Διευκρινίζεται ότι: για τον υπολογισμό του συνολικού ατομικού καθαρού εισοδήματος ανά έτος λαμβάνονται υπόψη τα εξής ποσά: το συνολικό δηλωθέν εισόδημα από κάθε πηγή, η προστιθέμενη διαφορά αντικειμενικών δαπανών τα απαλλασσόμενα ποσά και τα αυτοτελώς φορολογούμενα ποσά.

Αντίστοιχα για τον υπολογισμό του συνολικού οικογενειακού καθαρού εισοδήματος ανά έτος λαμβάνονται υπόψη τα ως άνω αναφερόμενα ποσά του υπόχρεου, της συζύγου και των ανήλικων τέκνων του.

Για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν εντός του ημερολογιακού έτους 2021, θα ληφθούν υπόψη οι πράξεις διοικητικού προσδιορισμού φόρου (εκκαθαριστικά σημειώματα) με την αντίστοιχη ένδειξη «Φορολογικό έτος 2019» και «Φορολογικό έτος 2020».

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει