Ενημέρωση με ένα κλικ

Έναρξη καταβολής του επιδόματος 800 ευρώ σε ναυτικούς

«Με την καταβολή του επιδόματος ειδικού σκοπού, αλλά και την παράλληλη καταβολή του επιδόματος ανεργίας η κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα τους Έλληνες ναυτικούς οι οποίοι επλήγησαν από την πανδημία»

Ξεκινά η καταβολή επιδόματος ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ, σε χιλιάδες Έλληνες ναυτικούς, με το συνολικό πόσο ν’ανέρχεται σε 3,065 εκατομμύρια ευρώ.

Η καταβολή πραγματοποιείται μέσω του Οίκου Ναύτη, με τους δικαιούχους ναυτικούς να υπολογίζονται σε 2.160, ενώ από αρχές Ιουνίου αναμένεται η καταβολή επιδόματος ανεργίας το οποίο αφορά περίπου 3.500 άνεργους ναυτικούς.

Η συνεδρίαση της διοίκησης του Οίκου Ναύτη, την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται να καθορίσει το συνολικό πόσο το οποίο θα απαιτηθεί για την χορήγηση επιδόματος ειδικού σκοπού 800 ευρώ και σε άλλες κατηγορίες ναυτικών οι οποίοι εντάχθηκαν στο μέτρο με νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 1ης Μαΐου.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, δήλωσε:

«Με την καταβολή του επιδόματος ειδικού σκοπού, αλλά και την παράλληλη καταβολή του επιδόματος ανεργίας η κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα τους Έλληνες ναυτικούς οι οποίοι επλήγησαν από την πανδημία».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει