Ενημέρωση με ένα κλικ

Συντριβή αεροσκάφους σε κατοικημένη περιοχή του Πακιστάν με 107 επιβαίνοντες

Φωτογραφίες και Βίντεο από τον τόπο της συντριβής

Την συντριβή αεροσκάφους των Διεθνών Πακιστανικών Αερογραμμών (PIA) με περίπου 100 επιβαίνοντες σε κατοικημένη περιοχή στην πόλη Καράτσι, στο Πακιστάν, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Την ίδια στιγμή φόβοι εκφράζονται για πολλούς νεκρούς, με την αεροπορική εταιρία ν’ανακοινώνει επισήμως την συντριβή της πτήσεως PK 8303 με 99 επιβάτες και οκταμελές πλήρωμα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν δηλώσεις του δημάρχου του Καράτσι, στις οποίες δηλώνει:

«Θεωρούμε πως δεν υπάρχουν επιζώντες».

Τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας μεταδίδουν πλάνα από τον τόπο της συντριβής, όπου φαίνεται μια στήλη πυκνού μαύρου καπνού, κατεστραμμένες στέγες σπιτιών και συντρίμμια στους δρόμους.

Ταυτόχρονα υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλει το ιατρικό και διασωστικό προσωπικό, με ασθενόφορα να περνούν ανάμεσα σε πανικόβλητους κατοίκους, και τους πυροσβέστες να συναντούν εικόνες απόλυτης καταστροφής.

Πληροφορίες της ιστοσελίδας flightradar24.com, δηλώνουν το αεροσκάφος ως ένα Airbus A320, ηλικίας 15 ετών. Το αεροσκάφος είχε αναχωρήσει από την Λαχώρη στο ανατολικό Πακιστάν με προορισμό το Καράτσι, στα νότια της χώρας.

«Η τελευταία συνομιλία μας με τον πιλότο ήταν όταν ανέφερε ότι αντιμετώπιζε κάποιο τεχνικό πρόβλημα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της PIA Αμπντουλάχ Χ. Χαν σε ανακοίνωσή του μέσω βίντεο.

 

 

«Του απαντήσαμε ότι είναι έτοιμοι και οι δύο διάδρομοι προσγείωσης για να προσγειωθεί όπου μπορέσει, αλλά ο πιλότος αποφάσισε να κάνει μια περιστροφή…Πρόκειται για ένα πολύ τραγικό περιστατικό».

Ανώτερος αξιωματούχος της πολιτικής αεροπορίας δήλωσε στο Reuters ότι φαίνεται πως το αεροσκάφος δεν κατάφερε να ανοίξει τους τροχούς του εξαιτίας ενός τεχνικού προβλήματος πριν την προσγείωση, αν και είναι  ακόμη είναι πολύ νωρίς για να εξακριβωθούν τα αίτια της συντριβής.

«Στην αρχή το αεροπλάνο χτύπησε έναν πύργο κινητής τηλεφωνίας και συνετρίβη πάνω σε σπίτια», δήλωσε στο Reuters ο αυτόπτης μάρτυρας Σακίλ Άχμεντ ο οποίος βρισκόταν κοντά στον τόπο του δυστυχήματος λίγα μόλις χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο.

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει