Ενημέρωση με ένα κλικ

Σε ΦΕΚ η υποχρεωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών για όσους έχουν έσοδα άνω των 2 εκατ. ευρώ

Σε ΦΕΚ ο νόμος για την υποχρεωτική ιδιωτική ασφάλιση επιχειρήσεων έναντι φυσικών καταστροφών για όσους έχουν έσοδα άνω των 2 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα ο νόμος ορίζει πως όσες επιχειρήσεις έχουν ετήσια ακαθάριστα έσοδα, κατά το εκάστοτε προηγούμενο φορολογικό έτος, άνω των 2.000.000 ευρώ ασφαλίζονται υποχρεωτικά έναντι φυσικών καταστροφών (πυρκαγιάς από φυσικά αίτια, πλημμύρας και σεισμού).

Μάλιστα ο νόμος προβλέπει και πρόστιμα για όσες επιχειρήσεις δεν συμμορφωθούν με την υποχρέωση της ιδιωτικής ασφάλισης, τα οποία φτάνουν τα 10.000 ευρώ, υποχρεώνοντας μάλιστα τον επιχειρηματία να συμμορφωθεί εντός 30 ημερών, αλλιώς το πρόστιμο διπλασιάζεται φτάνοντας τα 20.000 ευρώ.

Η ασφάλιση θα πρέπει να καλύπτει κατ’ ελάχιστον τον κίνδυνο από υλικές ζημιές που προκαλούνται από φυσικά αίτια στις ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις, καθώς στον εξοπλισμό, τις πρώτες ύλες, τα εμπορεύματα, τα φορτηγά αυτοκίνητα και αυτοκίνητα επαγγελματικής χρήσης, τα μέσα παραγωγής και τα αποθηκευμένα προϊόντα, και για ποσοστό τουλάχιστον 70% της αξίας του συνόλου του παραπάνω ενεργητικού.

Ο νόμος μάλιστα ωθεί τις επιχειρήσεις προς την ιδιωτική ασφάλιση αποκλείοντάς τους από την κρατική αρωγή σε περίπτωση ζημιών από φυσικές καταστροφές.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει