Ενημέρωση με ένα κλικ

Ανοίγει η πλατφόρμα myCAR

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να αναρτηθεί η εφαρμογή MyCAR στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Στην συγκεκριμένη εφαρμογή, οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα μπορούν να πραγματοποιούν ηλεκτρονικά την κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας τους και να θέτουν με ένα κλικ το αυτοκίνητό τους σε καθεστώς προσωρινής ακινησίας.

Αυτό σημαίνει πως η ΑΑΔΕ θα γνωρίζει ποιοι παρανομούν, δηλαδή κινούν τα οχήματά τους χωρίς ΚΤΕΟ, ποιοι δεν έχουν εξοφλήσει τα τέλη κυκλοφορίας ή κινούν τα οχήματα παράνομα, ενώ έχουν δηλώσει ακινησία και θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιβάλλει τα πρόστιμα που ορίζει η νομοθεσία που εξαιτίας των προβλημάτων διαλειτουργικότητας είχε αδρανοποιηθεί.

Για όσους θέλουν να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους το μόνο που θα χρειάζεται να κάνουν θα είναι να τις αφαιρέσουν από το όχημα και να τις κρατήσουν σπίτι τους. Σε περίπτωση που παρανομήσουν και κινήσουν τα οχήματά τους ενώ έχουν καταθέσει ηλεκτρονικά αίτημα ακινησίας τότε προβλέπονται υπέρογκα πρόστιμα που κυμαίνονται από 10.000 ευρώ έως και 30.000 ευρώ αλλά και αφαίρεση της άδειας οδήγησης για 3 χρόνια.

Η Αρχή εκτιμά ότι με αυτό τον τρόπο θα σταματήσουν οι επισκέψεις στις κατά τόπους Εφορίες για την κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες ανέρχονται σε 650.000 πράξεις ετησίως που περιλαμβάνουν ακινησίες αλλά και άρσεις ακινησιών.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει