Ενημέρωση με ένα κλικ

Παγώνη: Άνοιγμα σχολείων 7 Ιανουαρίου με τα σημερινά στοιχεία

Για το φλέγον ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων, αλλά και τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων, αναφέρθηκε σε δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθηνών και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

Καλό είναι να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες τώρα” τόνισε αρχικά η κ. Παγώνη ενώ επεσήμανε πως “Αν πάμε καλά και οι δείκτες είναι καλοί μέχρι και τις 5 του μηνός δεν υπάρχει πρόβλημα να μην ανοίξουν τα σχολεία, αλλά αν ξεκινήσουμε πάρτι τα κρούσματα θα αυξηθούν”.

Για το πόσο επηρεάζει το εμβόλιο οι μεταλλάξεις του κορονοϊού που εντοπίζονται σε πολλές χώρες, η πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Αθηνών και Πειραιά ανέφερε ότι “Δεν υπάρχει πρόβλημα στο εμβόλιο από τις μεταλλάξεις του κορονοϊού. Οι ιοί κάνουν μεταλλάξεις το ξέρουμε εδώ και παρά πολλά χρόνια, αλλά στο συγκεκριμένο εμβόλιο για την COVID-19 με τα δεδομένα που έχουμε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, μας καλύπτει στο 95%”.

Σχετικά με το εμβόλιο ανέφερε, ότι οι περισσότεροι γιατροί και νοσηλευτές θα το κάνουν, ενώ “υπάρχει ένα πολύ μικρό ποσοστό που δεν θα το κάνουν, αλλά για λόγους υγείας εάν έχουν σοβαρές αλλεργίες”.

“Θα πρέπει να εμβολιαστεί 60% για να υπάρξει μια σχετική ανόσια, μέχρι τα μέσα – τέλη Ιουνίου, για να υπάρχει ασφάλεια. Είναι δύο οι δόσεις, οι ίδιοι άνθρωποι σε 21 μέρες πρέπει να κάνουν και τη δεύτερη δόση”, ανέφερε η κ. Παγώνη.

Κλείνοντας τις δηλώσεις της περί εμβολίου, σημείωσε χαρακτηριστικά πως “είναι ειδικές οι συνθήκες κατάψυξης του εμβολίου, και οι διαδικασίες συγκεκριμένες, ο καθένας πρέπει να είναι υπεύθυνος θα πρέπει να είναι εκεί και να κάνει το εμβόλιο, εάν έχει σοβαρό λόγο θα πρέπει να ειδοποιήσει άμεσα για να υπάρχει αντικατάσταση από τον επόμενο”.

Μετά τον Ιούνιο θα έχουμε ένα πολύ καλύτερο καλοκαίρι τόνισε η Ματίνα Παγώνη.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει