Ενημέρωση με ένα κλικ

Δεύτερη μέρα εμβολιασμών η σημερινή- Ποιοι εμβολιάζονται σήμερα

Για δεύτερη μέρα συνεχίζονται οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού στη χώρα. Σήμερα θα εμβολιαστούν, όπως και χθες άλλωστε, επαγγελματίες υγείας στα πέντε νοσοκομεία αναφοράς κατά του κορονοϊού της Αττικής.

Επιπροσθέτως, αναμένεται να γίνει η διανομή των εμβολίων και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και στα νοσοκομεία αναφοράς, όπως στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, στο νοσοκομείο Λάρισας, Ιωαννίνων και Πατρών, με σκοπό να ξεκινήσει ο εμβολιασμός των εργαζομένων στην υγεία από αύριο 29/12.

Εξάλλου, η παραλαβή των εμβολίων ξεκίνησε σταδιακά στην Ελλάδα την 26η Δεκεμβρίου, με την παραλαβή 9.750 δόσεων. Μέχρι την 30η του μήνα, αναμένεται η πρώτη μεγάλη παρτίδα εμβολίων, αυτή των 83.850 δόσεων.

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή συμφωνία, η Ελλάδα μέχρι το τέλος του Μαρτίου 2021 θα παραλάβει 1.265.550 εμβόλια, από την Pfizer, ενώ στην όλη διαδικασία θα προστεθούν τα εμβόλια των εταιρειών Moderna και AstraZeneca.

Ποιοι εμβολιάζονται σήμερα

Το πρωί της Δευτέρας θα πραγματοποιηθούν οι εμβολιασμοί πολιτικών προσώπων. Την αρχή θα κάνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, στις 11:30, στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”. Στις 12:15 τη σκυτάλη θα πάρει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και τέλος, στις 12:45 θα εμβολιαστεί ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει