Ενημέρωση με ένα κλικ

Βασιλακόπουλος: Θα έχουμε πρόβλημα μετά τις γιορτές – Θα πιεστεί το ΕΣΥ

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στο OPEN, εκτίμησε ότι ο κορονοϊός κατά την περιόδο των εορτών θα ξεφύγει, με αποτέλεσμα να πιεστεί το ΕΣΥ από το νέο έτος.

«Η κουβέντα για το ρεβεγιόν γίνεται για να γίνεται», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Βασιλακόπουλος. Μάλιστα, τόνισε ότι κακώς γίνεται λόγος για ενδεχόμενο τρίτο κύμα της πανδημίας, αφού ακόμη δεν έχουμε τελειώσει με το δεύτερο.

Επίσης, ο καθηγητής έδωσε παράδειγμα με τις χώρες στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, εξήγησε ότι όσες άνοίξαν τα καταστήματα και τις δραστηριότητές τους, τώρα «τρέχουν και δεν φτάνουν».

«Το μόνο ελπιδοφόρο είναι ότι έρχεται όχι μόνον ένα αλλά πολλά εμβόλια, αποτελεσματικά και ασφαλή», σημείωσε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Τέλος, ο καθηγητής δήλωσε ότι είναι αδύνατο να μην «ξεφύγουμε κάπου τα Χριστούγεννα» και πως «μετά τα Χριστούγεννα το σύστημα υγείας θα πιεστεί ξανά. Είναι σίγουρο ότι θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα». Ο ίδιος, τόνισε ότι πρέπει άμεσα να παρθούν μέτρα σε περιοχές με μεγάλο ιικό φορτίο.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει