Ενημέρωση με ένα κλικ

Εξοικονομώ-Αυτονομώ: Έρχεται νωρίτερα το επόμενο πρόγραμμα

Πρεμιέρα χθες σε Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο, καθώς άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα του «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» για να υποβληθούν οι αιτήσεις από τους δικαιούχους.

Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, έκλεισε στις 10.40 π.μ.. Συνολικά υποβλήθηκαν 4.209 αιτήσεις, από τις οποίες εγκρίθηκαν οι 1.382. Η μέση επιχορήγηση διαμορφώνεται γύρω στα 21.250 ευρώ.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων έκλεισε στις 10.48 το πρωί. Συνολικά υποβλήθηκαν 4.729 αιτήσεις, εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι 2.002. Η μέση επιχορήγηση διαμορφώνεται στα 22.400 ευρώ.

Νωρίτερα το επόμενο πρόγραμμα

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε ότι τι επόμενο πρόγρμμα θα ανακοινωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2021. Ο  προϋπολογισμός του θα είναι τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ.

«Για το νέο «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» εκδηλώνεται ενδιαφέρον που δεν έχει προηγούμενο. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, φαίνεται ότι καλύπτεται περίπου το 50% αυτών που εκδηλώνουν ενδιαφέρον Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι ένα αντίστοιχο πρόγραμμα θα προκηρύσσεται κάθε χρόνο όλα τα επόμενα χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, σήμερα ανακοινώνουμε ότι το επόμενο πρόγραμμα θα έχει προϋπολογισμό τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ και θα προκηρυχθεί οπωσδήποτε εντός του α’ εξαμήνου του 2021», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του το υπουργείο Περιβάλλοντος προτείνει στους μηχανικούς να μην πηγαίνουν τελευταία στιγμή να εκδώσουν ή να τροποποιήσουν ήδη υφιστάμενο Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης, προκειμένου να διασφαλιστεί η ταχεία ανταπόκριση του συστήματος του Building Cert.

Τέλος, να θυμίσουμε ότι, αύριο Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου στις 10 το πρωί, ανοίγει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει