Ενημέρωση με ένα κλικ

Β. Κορκίδης: Θετικά τα μέτρα της κυβέρνησης για την αγορά

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης, μίλησε για τα μέτρα στήριξης της αγοράς και τα χαρακτήρισε “θετικά”.

«Η μείωση των ενοικίων το επόμενο δίμηνο κατά 80%, που εξαγγέλθηκε από τον πρωθυπουργό, για τα καταστήματα που παραμένουν κλειστά με κρατική εντολή αλλά και εκείνων που λειτουργούν με click away δεν μπορεί παρά να μας βρίσκει σύμφωνους. Και τούτο γιατί η εν λόγω ρύθμιση σε συνδυασμό με το ελάχιστο των 1.000 ευρώ στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 τον Ιανουάριο, έρχεται σε μία εξαιρετικά δύσκολη χρονική στιγμή, όπου οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων «τρέχουν», ενώ ο τζίρος τους είναι ελάχιστος ή μηδενικός», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, συμπλήρωσε ότι «η παράλληλη εξασφάλιση της αποζημίωσης με 60% των ιδιοκτητών λειτουργεί εξισορροπητικά, καθώς καλύπτει και για αυτούς ένα μέρος των απωλειών στα εισοδήματά τους, ενώ δικαίως ή αδίκως εξαιρούνται οι εταιρίες-ιδιοκτήτες. Είναι πάντως καλύτερα, σε αυτή την δύσκολη περίοδο, τα «κουρεμένα» ενοίκια για τα καταστήματα παρά τα «λουκέτα» που συνεπάγονται ξενοίκιαστα καταστήματα και απώλειες θέσεων εργασίας».

«Ωστόσο, συνέχισε ο ίδιος, πρέπει να θυμίσω, ότι μετά την υπερψήφιση του προϋπολογισμού, με 7,5 δισ. ευρώ επιπλέον ενισχύσεων στην οικονομία, νέες φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις και τη συνέχιση των μέτρων ενίσχυσης σε όσες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες έχουν μείωση τζίρου τουλάχιστον 20%, απαιτείται, εντός του πρώτου τριμήνου του νέου έτους, να συμφωνηθεί ένα συνολικό «μορατόριουμ» οφειλών και πληρωμών, καθώς η σοβούσα κρίση δεν αναμένεται να αναταχθεί προ της επίτευξης της πολυπόθητης ανοσίας του πληθυσμού από τα εμβόλια.»

«Στην επιστροφή της κανονικότητας που επιζητούμε ως κοινωνία, αλλά και ως οικονομία, κρίνεται απαραίτητη η συμβολή όλων μας σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια», δήλωσε ο κ.Κορκίδης

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More