Ενημέρωση με ένα κλικ

Γ. Γεραπετρίτης: Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα ΑμεΑ

Ο υπουργός Επικράτειας, Γιώργος Γεραπετρίτης, άνοιξε την παρουσιάση του Εθνικού Σχεδίου για τα δικαιώματα των ΑμεΑ, τονίζοντας ότι με την συγκεκριμένη άσκηση θα αλλάξει η ζωή των συνανθρώπων μας.

«Δεν πρόκειται για μία αφηρημένη άσκηση, μία άσκηση επί χάρτου, αλλά για ένα πολύ συγκεκριμένο Οδικό Χάρτη με 6 πυλώνες και 30 δράσεις, που έχουν συγκεκριμένο χρόνο υλοποίησης, αρμόδιο φορέα αλλά και δείκτες παρακολούθησης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Γεραπετρίτης.

Σύντομα θα αλλάξει η ζωή των συνανθρώπων μας

Ο υπουργός συνέχισε την τοποθέτησή του λέγοντας ότι «σύντομα θα αλλάξει η ζωή των συνανθρώπων μας, που δικαίως αισθάνονται για πολλά χρόνια παραμελημένοι».  Σύμφωνα με τον κ.Γεραπετρίτη πρόκειται για ένα “τιτάνιο έργο” που διέρχεται όλων των υπουργείων.

«Για πρώτη φορά στην Ελλάδα υπάρχει ένα δίκτυο, που συμπεριλαμβάνει όχι μόνο την κεντρική διοίκηση, αλλά τις Περιφέρειες και τους Δήμους, προκειμένου να βελτιωθεί η ζωή των Ατόμων με Αναπηρία. Έχει ορίζοντα 5ετίας για την ολοκλήρωσή του» σημείωσε ο κ. Γεραπετρίτης.

«Η πρώτη δράση, ήτοι η σύσταση της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας, που επιλαμβάνεται όλων των θεμάτων που σχετίζονται με την αναπηρία, αποτελεί τον βασικό αρωγό της κυβέρνησης. Έως το τέλος του έτους, αναρτάται στην Διαύγεια και άμεσα θα έχουμε την ψήφιση του σχετικού Νόμου» συμπλήρωσε.

Πρόκειται για μία μεγάλη άσκηση της διαλειτουργικότητας όλων των φορέων

«Εκπονείται ένα πολύ μεγάλο σχέδιο προσβασιμότητας σε όλα τα δημόσια κτίρια, ένα πολύ μεγάλο σχέδιο ψηφιακής προσβασιμότητας καθώς και η αναμόρφωση των κέντρων πιστοποίησης της αναπηρία, χρόνιο αίτημα της κοινωνίας των πολιτών» είπε ο κ.Γεραπετρίτης, ο οποίος παρουσιάσε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.

«Πρόκειται, επίσης, για μία μεγάλη άσκηση της διαλειτουργικότητας όλων των φορέων. θα διαλειτουργούν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες, ενώ θα υπάρξει αναβάθμιση της εκπαίδευσης μέσω της εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών».

«Πρέπει να πω ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός ανέβασε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης στο δικό του επίπεδο. Δηλαδή στο επίπεδο της Προεδρίας της κυβέρνησης. Τέτοιες στιγμές, αξίζει πραγματικά να βρίσκεσαι στην πολιτική, γιατί βοηθάς τους συνανθρώπους σου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει