Ενημέρωση με ένα κλικ

Χριστούγεννα-Βρετανία: «Προσωπική απόφαση» των πολιτών το πώς θα γιορτάσουν

Η κυβέρνησης της Βρετανίας και ο Μπόρις Τζόνσον θεωρεί ότι είναι προσωπική απόφαση των πολιτών για το πως πρόκειται να περάσουν τα Χριστούγεννα.

Ωστόσο, όπως τονίζουν, θα πρέπει να λάβουν υπόψιν τους όλους τους κινδύνους του κορονοϊού τόσο για τους ίδιους όσα και για τα ευπαθή μέλη των οικογενειών τους. Να σημειωθεί ότι, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει τον έκτο υψηλότερο επίσημο αριθμό νεκρών λόγω της πανδημίας στον κόσμο.

Συγκεκριμένα, τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση της Βρετανίας έχει δεχθεί πιέσεις για να αναθεωρήσει τα μέτρα για χαλάρωση των περιορισμών για τις ημέρες την των Χριστουγέννων. Ωστόσο, οι ειδικοί της υγείας, είναι διχασμένοι, καθώς οι απόψεις τους είναι μοιρασμένες.

Για παράδειγμα, μεταξύ των καρκινολόγων που υποστηρίζουν ότι πολλές περιπτώσεις καρκίνου δεν διαγιγνώσκονται καθώς το βάρος της δημόσιας υγείας έχει επικεντρωθεί στην COVID-19. Κάποιες οικογένειες έχουν πει ότι θα συναντηθούν, ανεξάρτητα από το τι θα ορίσει η κυβέρνηση.

«Δεν είναι θέμα της κυβέρνησης να πει στον κόσμο πώς ακριβώς να χειριστούν την κατάσταση»

Ο υπουργός Στέγασης, Ρόμπερτ Τζένρικ, μιλώντας στο BBC δήλωσε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα δεν είναι θέμα της κυβέρνησης. Καθώς, δεν μπορεί να πει στον κόσμο πώς ακριβώς να χειριστούν την κατάσταση.

«Δεν μπορείς να νομοθετείς για την κάθε πιθανότητα, πρέπει τελικά να ζητάς από τους πολίτες να χρησιμοποιούν τη δική τους προσωπική κρίση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αυξάνονται και πάλι τα κρούσματα

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, και ειδικότερα στο Λονδίνο, τα κρούσματα αυξάνονται και πάλι. Το Λονδίνο από τα μεσάνυκτα πέρασε στην υψηλότερη βαθμίδα του συστήματος τριών επιπέδων που ισχύει για το lockdown.

Συγκεκριμένα, η βαθμίδα αυτή προβλέπει να κλείνουν παμπ και εστιατόρια, αλλά όχι τα καταστήματα.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει