Ενημέρωση με ένα κλικ

Ανοίγουν 800 νέες θέσεις εργασίας σε εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Είναι γεγονός! Σήμερα το μεσημέρι πρόκειται να ανακοινωθεί η δημιουργία εργοστασίου ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα μία συνεργασία μεταξύ της Enterprise Greece και της Next.e.GO SE, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Η γερμανική Next e.go παράγει ηλεκτρικά αυτοκίνητα και έρχεται να προστεθεί στο project της VW στην Αστυπάλαια, αλλά και τις επενδύσεις στην Ελλάδα της Microsoft και της Pfizer στη Θεσσαλονίκη.

Στην εκδήλωση αναμένεται να παρουσιαστούν τα βασικά σημεία της συνεργασίας, όπως αυτά αναλύονται στην «Επιστολή Πρόθεσης Συνεργασίας».

Την σχετική επιστολή θα υπογράψουν –που θα είναι μάλιστα διαδικτυακά – θα υπογράψουν ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης, και ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, καθηγητής Ulrich Hermann, ενώ παρόντες θα είναι ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης και ο αναπληρωτής υπουργός, Νίκος Παπαθανάσης.

Προϋπολογισμός στρατηγικής διάστασης

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό είχε αναφερθεί εκτενώς σε όλη την γκάμα των θεμάτων της επικαιρότητας. Οσον αφορά το θέμα συζήτησης ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως ο προϋπολογισμός που κατατίθεται έχει «προσδιορισμένη αλλά και στρατηγική διάσταση» καθώς «απαντά και σε τρέχοντα δημοσιονομικά ζητούμενα, απαντά όμως και σε μακροχρόνιες στρατηγικές στοχεύσεις». Εχει όμως, όπως είπε, και μια δυναμική εξίσωση καθώς εξαρτάται από «την πορεία της υγειονομικής κρίσης, ενώ ο αναπτυξιακός του προσανατολισμός εξαρτάται από την έξοδο από αυτήν». Ο πρωθυπουργός τόνισε πως χωρίς τις πρωτοβουλίες του 2020, το 2021 θα είχε ξεκινήσει με πολύ βαθύτερη ύφεση, με πολύ λιγότερες θέσεις εργασίας, με χαμηλότερα εισοδήματα, με πολλά περισσότερα λουκέτα.Είναι δεδομένο, όπως είπε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός πως ο προϋπολογισμός συντάχθηκε υπό πρωτόγνωρες συνθήκες, εν μέσω μίας πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, μίας τεράστιας οικονομικής αναταραχής. Συνεπώς τα στοιχεία είναι αβέβαια και το τέλος της κρίσης ακόμα άγνωστο. «Είναι όμως ένας προϋπολογισμός σαφής και ειλικρινής» πρόσθεσε. Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε πως «οι επιλογές μας για το 2021 ενισχύουν τις εφεδρείες κατά της πανδημίας με επιπλέον 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ» και «επεκτείνουν τις φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις για να τονωθεί η ζήτηση, οι επενδύσεις, η απασχόληση».

Εθνική εκστρατεία

Εκτενής ήταν οι αναφορές του πρωθυπουργού και για το σχέδιο της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό. Θα συσταθεί, σε συνεννόηση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ένα Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμού «ώστε η θωράκιση κατά του κορονοϊού να φτάσει δωρεάν σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Έλληνα, σε κάθε γωνιά του τόπου». Παράλληλα θα συσταθεί η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού. Το πρότζεκτ είναι τεράστιο καθώς εκατομμύρια εμβόλια θα πρέπει να ταξιδέψουν, να διατηρηθούν με ασφάλεια, πολύ συχνά σε συνθήκες αυξημένης ψύξης και να κατευθυνθούν σε 1.018 ειδικά κέντρα εμβολιασμού, με 65 κινητές μονάδες. Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε πως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός ίσως να δώσει την έγκριση για το πρώτο εμβόλιο της Pfizer και μια εβδομάδα νωρίτερα από ό,τι περιμέναμε και συνεπώς η διαδικασία εμβολιασμού να ξεκινήσει και αυτή με την σειρά της νωρίτερα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει