Ενημέρωση με ένα κλικ

Αναδρομικά Συνταξιούχων: Τελειώνει ο χρόνος για τις αιτήσεις των κληρονόμων

Μέχρι άυριο, Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου, θα μπορούν οι κληρονόμοι να υποβάλλουν αιτήσεις για τα αναδρομικά θανόντων συνταξιούχων.

Συγκεκριμένα,  πρόκεται για την πρώτη φάση της διαδικασίας, όπου οι νόμιμοι κληρονόμοι οφείλουν να υποβάλουν αίτηση, καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Στην περίτπωση που δεν διαθέτουν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, θα έχουν περιθώριο μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου να επισυνάψουν στην αίτηση τα ζητούμενα έγγραφα.

Να σημειωθεί ότι, οι θανόντες των οποίων οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις, ανέρχονται σε 172.222 και ήδη έχουν υποβληθεί περίπου 140.000.

Τα δικαιολογητικά για τα αναδρομικά:

  • Πιστοποιητικό περί μη αποποίησης κληρονομιάς.
  • Πιστοποιητικό πλησιέστερων συγγενών.
  • Πιστοποιητικό περί μη δημοσίευσης διαθήκης.

Κάθε ενήλικος κληρονόμος θα πρέπει να υποβάλει μία αίτηση. Για ανήλικους κληρονόμους την αίτηση θα υποβάλει ο νόμιμος κηδεμόνας τους.

Όσοι δικαιούχοι δεν έχουν υποβάλει ακόμη την αίτηση έχουν μια μέρα ακόμη για να εισέλθουν στον δικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) ή στην ενιαία ψηφιακή πύλη του Δημοσίου και να υποβάλουν ηλεκτρονικά τα στοιχεία και τα απαιτούμενα πιστοποιητικά, προκειμένου να τους επιστραφεί το ποσώ που δικαιούνται ανάλογα με το κληρονομικό τους δικαίωμα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, τα ποσά που θα επιστραφούν κινούνται μεταξύ 242 και 6.266 ευρώ. Ο υπουργό Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, δήλωσε ότι στόχος τους είναι τα ποσά να καταβληθούν εντός του Δεκεμβρίου.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει