Ενημέρωση με ένα κλικ

Βατόπουλος: Ανόσία θα υπάρχει το καλοκαίρι, μέχρι τότε θα φοράμε μάσκα

Ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, εκτίμησε ότι το καλοκαίρι και υπό προϋποθέσεις θα επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βατόπουλος, τόνισε ότι θα μπορούσε το καλοκαίρι του 2021 να είναι «ελεύθερο» εάν έχει αποκτήσει ανοσία το 70% του πληθυσμού της χώρας, είτε μέσω εμβολιασμού είτε μετά από νόσηση. «Έως τότε μάσκα», σημείωσε ο καθηγητής.

Επιπλέον, ο καθηγητής εξήγησε ότι η κοινωνία είναι εκείνη που καθορίζει τα επιδημιολογικά δεδομένα. Μάλιστα, τόνισε ότι εάν από το καλοκαίρι εφαρμόζονταν σωστά τα μέτρα θα μπορούσαμε ενδεχομένως να έχουμε αποφύγει και αυτό το lockdown.

Σχετικά με την άρση του lockdown στις 7 Ιανουαρίου, ο καθηγητής σημείωσε ότι «δεν είναι ούτε υπέρ, ούτε υπό, αλλά είναι μια ημερομηνία που μπορεί να ισχύσει». Εκτός απροόπτου θα ανοίξουν όπως είπε τα σχολεία, εκτός αν η κατάσταση δεν έχει καλυτερέψει.

Για τα Χριστούγεννα

Σχετικά με τα τραπέζια των ρεβεγιόν, ο κ. Βατόπουλος τόνισε ότι δεν είναι σίγουρος για τον αριθμό 9 ατόμων. Ωστόσο, σίγουρα ο αριθμός πρέπει να είναι μικρός. Επίσης, δήλωσε ότι δεν είναι ρεαλιστικό να ζητάμε από τον κόσμο να μείνουν όλοι κλειδωμένοι μέσα στα σπίτια τους.

«Η πολιτεία πρότεινε και εμείς συμφωνήσαμε να γίνει ένα σταδιακό άνοιγμα λόγω των Χριστουγέννων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ.Βατόπουλης έκανε έκκληση σε όλους τους πολίτες να προσέξουν τους συνωστισμούς τις γιορτινές μέρες και να προφυλάσσουν τους εαυτούς τους, για να μην έχουμε πισωγύρισμα.

Γιατί η επιτροπή έδωσε το “πράσινο φως” στις Εκκλησίες

Στο ερώτημα γιατί η επιτροπή έδωσε «πράσινο φως» για αύξηση του αριθμού των πιστών στις Εκκλησίες, απάντησε ότι οι λοιμωξιολόγοι συνειδητοποίησαν ότι οι αριθμοί ήταν τέτοιοι που επιτρέπουν την ύπαρξη αποστάσεων και συνεπώς μπορούσε να υιοθετηθεί αυτό το μέτρο υγειονομικά.

Τέλος, ο καθηγητής τόνισε την ψυχολογική διάσταση που δεν μπορεί κανείς να μην την μετράει. Καθώς, αρκετοί πολίτες θέλουν να πάνε στην Εκκλησία.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει