Ενημέρωση με ένα κλικ

Πως θα γίνεται ο εμβολιασμός – Ποιοι πολίτες θα λαμβάνουν sms

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει ο μαζικός εμβολιασμός στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, ο κ.Ζαριφόπουλος τόνισε ότι πρόκειται για μια “σύνθετη άσκηση”, καθώς δεν έχει να κάνει μόνο με τον προγραμματισμό του εμβολιασμού αλλά και με την παραλαβή, την αποθήκευση και την τροφοδοσία των Κέντρων Εμβολιασμού. Και αυτό γιατί, δεν έχει ξαναγίνει ομαδικός εμβολιασμός στη χώρα.

Σύμφωνα με τον υπουργό, βασικός στόχος τους είναι να προκαθοριστούν τα ραντεβού και να γίνει η ενημέρωση των πολιτών με ψηφιακά μέσα και μη ψηφιακά. Μάλιστα, ο ίδιο κάλεσε όλους τους πολίτες να ενεργοποιήσουν την άυλη συνταγογράφηση, μέσω της πλατφόρμας gov.gr και με τους κωδικούς του TaxisNet και τον ΑΜΚΑ τους.

Άυλη Συνταγογράφηση

Ο κ.Ζαριφόπουλος διευκρίνισε, ότι στην ιστοσελίδα του gov.gr, δίνονται οι οδηγίες βήμα-βήμα, προκειμένου ο κάθε πολίτης να μπορέσει να ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση.

Ειδικότερα, ο πολίτης που έχει άυλη συνταγογράφηση θα δεχθεί ένα μήνυμα στο κινητό του με το προκαθορισμένο ραντεβού του με ημέρα, ώρα και Κέντρο Εμβολιασμού. Στη συνέχεια θα το αποδεχθεί εάν τον εξυπηρετεί. Εάν δεν τον εξυπηρετεί τότε μπορεί να μπει στο gov.gr στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr και να ζητήσει νέο ραντεβού, σύμφωνα με τον υφυπουργό.

Ο κ.Ζαριφόπουλος σημείωσε ότι η πλατφόρμα θα λειτουργεί όπως των αεροπορικών εταιρειών. Για παράδειγμα “που μας προκαθορίζουν μία θέση αλλά έχουμε τη δυνατότητα να την αλλάξουμε”, είπε χαρακτηριστικά.

Στην περίπτωση που ο πολίτης δεν μπορεί να πραγματοποιήσει την διαδικασία ψηφιακά, θα μπορεί αν μεταβαίνει σε ένα φαρμακείο, όπου ο φαρμακοποιός θα μπαίνει στη φόρμα gov.gr και θα κλείνει το ραντεβού που τον εξυπηρετεί, σύμφωνα με τον κ.Ζαριφόπουλο.

Τέλος, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τα ΚΕΠ να εξυπηρετούν τους πολίτες, καθώς και την ενεργοποίηση τηλεφωνικού κέντρου, ώλστε όλοι οι πολίτες να μπορούν να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους.

«Στόχος μας είναι ο εμβολιασμός 2 εκατομμυρίων πολιτών κάθε μήνα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει