Ενημέρωση με ένα κλικ

Γεωργιάδης: Έρχεται νέα ρύθμιση για επιχειρήσεις με χρέη-Τι είπε για λιανεμπόριο

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ανακοίνωσε ότι έρχεται νέα ρύθμιση για επιχειρήσεις με χρέη λόγω της πανδημίας.

 

Συγκεκριμένα, ο υπουργός τόνισε ότι τα μέτρα στήριξης συνεχίζονται και για τις επιχειρήσεις που λειτουργούν με το σύστημα click away. Σχετικά με την απόφαση την λειτουργία του click away και να μην λειτουργήσει το λιανικό εμπόριο δήλωσε: «Όταν το ανακοινώσαμε την Παρασκευή κάποιοι μπορεί να μην το πίστευαν. Έχουμε την απόφαση της Γερμανίας για καθολικό lockdown. Έχουμε την απόφαση της Ολλανδίας για ολικό lockdown. Έχουμε προ λίγου την απόφαση ότι το Λονδίνο ξανά μπαίνει σε σκληρό lockdown. Για ποιο λόγο; Γιατί όπου άνοιξε το λιανικό εμπόριο υπήρχε τεράστια αύξηση των κρουσμάτων».

Παράλληλα, ο κ.Γεωργιάδης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «αντί να πείτε ένα μπράβο που η κυβέρνηση μας έλαβε ένα γενναίο κριτήριο με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής, γνωρίζοντας το μεγάλο οικονομικό κόστος, κάνατε κριτική. Το κάναμε γιατί σημασία έχει η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Το ίδιο κάνουν και οι άλλοι τώρα».

Όπως, δήλωσε το click away ήταν σχεδόν μονόδρομος για τα καταστήματα προκειμένου να λειτουργήσουν χωρίς να επιβαρυνθούν οι υγειονομικές συνθήκες και προκληθεί τρίτο κύμα πανδημίας. Άλλωστε, όπως σημείωσε αν η κυβέρνηση δεν λάμβανε αυτή την απόφαση, το εμπόριο θα είχε ισχυρό πρόβλημα λόγω της κατάρρευσης των ταχυμεταφορών.

«Οι ταχυμεταφορές οργανώθηκαν και από τα 150 χιλιάδες πακέτα κατάφεραν να εξυπηρετούν συνεχόμενα 250 χιλιάδες πακέτα την ημέρα. Όταν μπήκαμε στον Δεκέμβριο οι παραγγελίες έφτασαν 500 χιλιάδες την ημέρα. Εκεί οι εταιρείες courier σταμάτησαν να δέχονται παραγγελίες. Δεν έπρεπε να βρούμε τρόπο να μεταφέρουμε τις παραγγελίες σε εναλλακτικό κανάλι χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την ανθρώπινη υγεία; Να εξυπηρετήσουμε; Αυτό είναι το click away», τόνισε χαρακτηριστικά.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει