Ενημέρωση με ένα κλικ

Οι Δήμοι στα Δωδεκάνησα ιδρύουν αναπτυξιακούς οργανισμούς

Οι Δήμοι στα Δωδεκάνησα αναπτύσσουν υψηλές ταχύτητες τις τελαυταίες μερές προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίας για την ανάπτυξη Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης του υπουργείου Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Αστυπάλαιας Νίκος Κομηνέας, μιλώντας στην ΕΡΤ επεσήμανε την αναγκαιότητα σύστασης ενός Α.Ε Αναπτυξιακού Οργανισμού δήμων Αστυπάλαιας, Κω, Νισύρου για την επίσπευση των διαδικασιών εκτέλεσης έργων στο νησί.

Ο κ.Κομηνέας δήλωσε ότι οι Τεχνικές υπηρεσίες των δήμων πρέπει άμεσα να στελεχωθούν, όμως μέχρι τότε ο Αναπτυξιακός Οργανισμός, εφόσον συσταθεί, θα λύσει χρονίζοντα προβλήματα και εκκρεμότητες, ιδιαίτερα στους μικρούς δήμους.

Η πρόταση για ίδρυση της ΑΕ Διαδημοτικής Αναπτυξιακής εταιρείας καταψηφίστηκε στη τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κω και από τις τρεις παρατάξεις της μειοψηφίας με το αιτιολογικό ότι παραδίδεται η διοίκηση των δήμων σε μια Ανώνυμη Εταιρεία.

Δήμαρχος Πάτμου: Λύνονται τα χέρια μας

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πάτμου δήλωσε: «οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ΟΤΑ των μικρών νησιών, με την υποστελέχωση των γραφείων δόμησης και την έλλειψη Τεχνικών Υπηρεσιών, είναι μεγάλες και αποτελούν εν τέλει τροχοπέδη στην αναπτυξιακή πορεία τους».

Ο κ. Πέντες σημείωσε ότι αυτός ο νόμος αποτελεί μια ευκαιρία για την αξιοποίηση όλων των μέσων που παραγράφουν τη μεγάλη γραφειοκρατία του Δημοσίου και τις δεσμεύσεις που διέπουν τη λειτουργία των ΟΤΑ.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει