Ενημέρωση με ένα κλικ

Γεωργιάδης: Αν άνοιγε κανονικά το λιανεμπόριο θα είχαμε 1000 νεκρούς ημερησίως

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στο ραδιόφωνο σταθμό “ΘΕΜΑ 104,6” και τόνισε ότι το άνοιγμα των καταστημάτων μέσω click away, πάρθηκε μετά από ενδελεχή συζήτηση με την ειδική επιτροπή του υπουργείου Υγείας.

Συγκεκριμέμα, ο κ.Γεωργιάδης τόνισε ότι σύμφωνα με τους αλγόριθμους που παρουσιάστηκαν, αν άνοιγε κανονικά το λιανεμπόριο, μέχρι τις 21 Ιανουαρίου θα είχαμε ανεξέλεγκτη πανδημία, με τους νεκρούς να ξεπερνούσαν ενδεχομένως τους 1000 ημερησίως.

Ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι είναι υπέρμαχος να ανοίξει το λιανεμπόριο προκειμένου να κινηθεί η αγορά, ωστόσο μπροστά σε έναν τέτοιον κίνδυνο υπήρξε προβληματισμός.

Προσοχή στα ρεβεγιόν!

Αναφερόμενος στα ρεβεγιόν που έρχονται λόγω των εορτών, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι “ο μεγαλύτερος φόβος είναι να κολλήσουν οι μικρότεροι τους μεγαλύτερους και γι’ αυτό οι επιστήμονες προτείνουν να μην ενισχυθεί η κοινωνική κινητικότητα εκείνες τις ημέρες”. Όπως εξήγησε, σκοπός είναι να μην υπάρξει κινητικότητα και όχι το αν θα τηρούνται τα μέτρα στα καταστήματα.

Έκκληση στους εμπορικούς συλλόγους

Ο υπουργός απηύθυνε κάλεσμα στους εμπορικούς συλλόγους αν έχουν συγκεκριμένες προτάσεις για το άνοιγμα της αγοράς, με χαρά να τις ακούσει.

Τέλος, δήλωσε ότι θα υπάρξει πρόβλεψη κρατικής ενίσχυσης στις επιχειρήσεις είτε παραμένουν κλειστές είτε λειτουργούν μέσω του clickaway.

“Θα υπάρξει κι άλλη πρόβλεψη, βλέπουμε πώς μπορεί να αυξηθεί το ποσό”, σημείωσε χαρακτηριστικά. Ενώ όπως είπε, ελπίζει αυτή η μέθοδος παράδοσης να ισοφαρίσει τις ζημιές.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει