Ενημέρωση με ένα κλικ

Σύψας: “Τον Ιανουάριο θα ζοριστούμε” – Τι είπε για ρεβεγιόν, σχολεία, εκκλησίες

Ο καθηγητής Λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής, Νίκος Σύψας μίλησε σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ και τόνισε ότι τον Ιανουάριο αναμένεται να ζοριστούμε.

Συγκεκριμένα, ο κ.Σύψας δήλωσε ότι υπάρχει μια πολύ βραδεία αποκλιμάκωση της επιδημίας και αυτό οφείλεται στην απόδοση του lockdown. Ωστόσο, τόνισε ότι τα δύσκολα δεν πέρασαν, καθώς στις νοσηλείες και στους θανάτους η αποκλιμάκωση είναι πιο αργή.

Ο καθηγητής εξήγησε ότι το κρύο οδηγεί σε αύξηση της επιδημίας, γι’αυτό τώρα που θα υπάρχει μεγαλύτερη κυκλοφορία επιβάλλεται η προσοχή όλων μας.

«Αναμένουμε τον Ιανουάριο να ζοριστούμε. Αν επιστρέψουμε σε υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων θα ξαναγίνει lockdown», διευκρίνισε ο Λοιμωξιολόγος και επεσήμανε ότι δεν έχουμε επιλογές.

Ρεβεγιόν

Ο κ.Σύψας δήλωσε ότι για τις φετινές γιορτές δεν πρέπει να έχουμε καμία επίσκεψη από συγγενείς και φίλους προκειμένου να προστατεύσουμε τον εαυτό μας. Επίσης, σημείωσε ότι είναι σημαντικό να μη φτάσουμε στον Ιανουάριο και δούμε τα αποτελέσματα του Δεκεμβρίου από τη διασπορά.

«Με 600 διασωληνωμένους είναι κακή ιδέα να ανοίξουν τα κλειστά εμπορικά κέντρα», επεσήμανε.

Σχολεία

«Στις 7 Ιανουαρίου θα είμαστε σε θέση να ανοίξουν τουλάχιστον τα δημοτικά», σημείωσε ο κ. Σύψας. Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι «τρέμουμε την πίεση στο σύστημα υγείας. Αν τα νούμερα είναι καλύτερα και έχουν πτωτική τάση, τότε θα ανοίξουμε τα σχολεία».

Εκκλησίες

«Η εκκλησία στο δεύτερο κύμα είναι πολύ κάτω από τις περιστάσεις. Πρέπει να κάνει το καθήκον της», είπε ο λοιμωξιολόγος. Ο ίδιος τόνισε ότι οι εκκλησίες πρέπει να τηρήσουν τα μέτρα γιατί προέχει η δημόσια υγεία.

«Η εκκλησία να μην εκθέσει τους πιστούς σε κανέναν κίνδυνο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σύψας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει