Ενημέρωση με ένα κλικ

Ανακοινώθηκαν 10.500 μόνιμοι διορισμοί δασκάλων και καθηγητών

Έρχονται 5.250 μόνιμοι διορισμοί για το σχολικό έτος 2020-2021, και 5.250 για το σχολικό έτος 2021-2022, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Συγκεκριμένα η κ.Κεραμέως, από το βήμα της Βουλής, τόνισε ότι η συγκεκριμένη απόφαση έχει στόχο να καλυπτούν οι ανάγκες του εκπαιδευτικούς συστήματος της χώρας και να ενισχυθούν τα δημόσιο σχολεία. Aξίζει να σημειωθεί ότι, φέτος πραγματοποιήθηκαν 4.500 μόνιμοι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.

Παράλληλα, η κ. Κεραμέως κατά την παρουσίασή της στη Βουλή, μίλησε για την αύξηση του προϋπολογισμού του υπ.Παιδείας το 2021 κατά 142 εκατ ευρώ.

Η υπουργός αναφέρθηκε σε μία «καινοτομία για τα εκπαιδευτικά δεδομένα της χώρας κατά την τελευταία δεκαετία» που εμπεριέχει ο προϋπολογισμός του υπουργείου για το 2021.

Επιχορηγήσεις στα Πανεπιστήμια – Χρηματοδότηση

Σχετικά με τις επιχορηγήσεις στα Πανεπιστήμια η κ. Κεραμέως δήλωσε ότι οι επιχορηγήσεις προς τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας για λειτουργικές δαπάνες, ανέρχονται στα 5.780.000 €.

Παράλληλα, το υπ.Παιδείας εγκρίνει την έκτακτη επιχορήγηση στα Πανεπιστήμιά ύψους 16 εκατ. ευρώ. Οι επιχορηγήσεις θα γίνουν με βάση αντικειμενικών κριτηρίων όπως και πέρυσι.

Επίσης, θα αυξηθεί η εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών με τέκνα που σπουδάζουν μακριά από τη μόνιμη κατοικία.

Η χρηματοδότηση του ΔΟΑΤΑΠ, αυξάνεται εξίσουν, καθώς σύμφωνα με την κ.Κεραμέως “συνεχίζουμε τη μεταρρύθμιση ενός φορέα που συνιστά πολύτιμο εργαλείο στην υπηρεσία των πολιτών, της εκπαίδευσης, της εξωστρέφειας, ένα καίριο εργαλείο ανάσχεσης του “brain drain””.

Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια, Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση

Τέλος, η κ. Κεραμέως μιλώντας στη Βουλή ανέφερε τα 100,6 εκατ. ευρώ για την Ανώτατη Εκπαίδευση, τα 561,2 εκατ. ευρώ για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια, Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.

Σχετικά με τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση αναμένεται να ενισχυθεί το ολοήμερο δημοτικό σχολείο, η ενισχυτική διδασκαλία και η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση.

Προσλήψεις Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών

Επίσης, η υπουργός Παιδείας, ανακοίνωσε την ένταξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και προσφυγοπαίδων στο εκπαιδευτικό σύστημα, της μαθητεία ΕΠΑΛ, ΣΕΚ και ΙΕΚ.

Μεταξύ άλλων, αυξάνεται και η χρηματοδότηση του προγράμματος για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, της υποστήριξης σχολικών Μονάδων από Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς, της πληρωμής αναπληρωτών εκπαιδευτικών καθώς και ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού για την κάλυψη έκτακτων αναγκών λόγω κορωνοϊού.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει