Ενημέρωση με ένα κλικ

Επίδομα 400 ευρώ σε 130.00 ανέργους – Δείτε ποιοι θα τα πάρουν

Το Υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, συνυπογράφουν σήμερα την ΚΥΑ προκειμένου να χορηγηθεί το επίδομα 400 ευρώ που αφορά περίπου 130.000 μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι δεν λαμβάνουν την τακτική επιδότηση ανεργίας.

Να σημειωθεί ότι, το κονδύλι του ΟΑΕΔ γι’ αυτήν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση υπολογίζεται στα 52 εκατ. ευρώ.

Γ. Βρούτσης: Με συνέπεια και ευθύνη, η κυβέρνηση προχωράει σε ακόμα μία οικονομική ενίσχυση για 130.000 μακροχρόνια άνεργους συμπολίτες μας μέχρι τέλος Νοεμβρίου από τον ΟΑΕΔ

Συγκεκριμένα, τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανοίξει η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ ώστε οι δικαιούχοι να καταχωρήσουν ή επικαιροποιήσουν τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού (ΙΒΑΝ).

Η πληρωμή του επιδόματος θα καταβληθεί αυτόματα, όπως είχε γίνει και στην πληρωμή Απριλίου-Μαΐου 2020.

Στόχος του Υπ.Εργασίας είναι η πληρωμή αυτή να πραγματοποιηθεί όσο το δυνατόν νωρίτερα και μέχρι τέλος του τρέχοντος μήνα.

Διαδικασία καταβολής της  οικονομικής ενίσχυσης

Η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης του άρθρου 1  πραγματοποιείται από τον ΟΑΕΔ κατόπιν έγκρισης από το ΔΣ του Οργανισμού, μετά από οίκοθεν έλεγχο στο μητρώο ανέργων και σχετική εισήγηση των αρμοδίων Διευθύνσεων.

Από τον έλεγχο του ΟΑΕΔ διαπιστώνονται για κάθε δικαιούχο τα παρακάτω στοιχεία:

  • Η διατήρηση της ιδιότητας του μακροχρόνια άνεργου κατά τη δημοσίευση της παρούσας,
  • το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο,
  • ο αριθμός δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.
  • ο αριθμός μητρώου κοινωνικής ασφάλισης (AMΚΑ),
  • ο αριθμός φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ),
  • ο αριθμός του ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού, καθώς και ο διεθνής αριθμός του τραπεζικού λογαριασμού (IBAN).

Οι δικαιούχοι οφείλουν να επικαιροποιήσουν τα ως άνω στοιχεία στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ εντός χρονικού διαστήματος που θα ορίσει ο ΟΑΕΔ. Η καταβολή της  εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ολοκληρώνεται την 31/12/2020.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει