Ενημέρωση με ένα κλικ

Δερμιτζάκης για lockdown: Λάθος η συζήτηση για μέτρα Κίνας

Ο Μανώλης Δερμιτζάκης, καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, σε συνεντευξή του εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας στη χώρας μας εν μέσω lockdown.

Ο κ. Δερμιτζάκης δήλωσε ότι οι θάνατοι και οι διασωληνώσεις θα μειωθούν σε 4 εβδομάδες περίπου. Εκτίμησε ότι υπάρχει μια συγκράτηση των κρουσμάτων.  Επίσης σημείωσε ότι τα μέτρα που θα αποδώσουν θα φανούν τις επόμενες ίσως 4-5 μέρες.

Σχετικά με τη Θεσσαλονίκη

Αναφερόμενος για την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Δερμιτζάκης σημείωσε ότι χρειάζεται υποστήριξη ο τομέας Υγείας. Είναι απαραίτητο να γίνουν βρεθούν νέες κλίνες για να εξυπηρετήσουν όσους έχουν ανάγκη, αλλά και σε προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού.

Σχολίασε παράλληλα, τα όσα ακούγονται για αυστηροποίηση των μέτρων, ακόμη και στο πλαίσιο της Κίνας. Κατά τη γνώμη του, είναι νωρίς να συζητάμε για αυτά και υπογράμμισε ότι πρέπει να περιμένουμε να αποδώσουν τα ισχύοντα μέτρα.

“Δίνεται και λάθος επικοινωνιακό μήνυμα, γιατί όταν ο άλλος ακούει ότι θα γίνουν πιο αυστηρά τα μέτρα χαλαρώνει και σου λέει είτε φορέσω τώρα τη μάσκα είτε όχι θα γίνουμε Κίνα και αυτό είναι λάθος”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, όπως είπε η άρση των μέτρων θα γίνει αφού σταθεροποιηθούν οι αριθμοί των κρουσμάτων. Δηλαδή, φτάσουν περίπου στα 500 κρούσματα ημερησίως.

Για το εμβόλιο

Για τα ευχάριστα νέα από τον χώρο των εμβολίων, είπε ότι θα ξεκινήσουν ήδη οι εγκρίσεις μέσα στον Δεκέμβριο. Είναι ευχάριστα τα νέα διότι ήδη υπάρχουν 3 φαρμακευτικές εταιρίες που προχωρούν με σημαντικά αποτελέσματα.

Υπογράμμισε ότι είναι ασφαλείς και είναι βασικό να πειστεί ο κόσμος ότι το εμβόλιο είναι και αποτελεσματικό και να το κάνουν.

Προτεραιότητα στον εμβολιασμό θα έχουν οι υγειονομικοί και οι ευάλωτες ομάδες. Ενώ αν εφαρμοστεί το σχέδιο που προτείνει η κυβέρνηση και γίνονται κάθε μήνα 2 εκατομμύρια εμβόλια στον πληθυσμό ίσως μετά τον Απρίλιο και αφού έχει εμβολιαστεί το 60-70% τότε ίσως επιστρέψουμε σιγά σιγά στην κανονικότητα που γνωρίζαμε.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More