Ενημέρωση με ένα κλικ

Πέτσας: “Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία στις 14 Σεπτεμβρίου”

Ανοιχτή παραμένει η ημερομηνία, για το άνοιγμα των σχολείων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σημείωσε χαρακτηριστικά πως υπάρχει ενδεχόμενο ο πρώτος αγιασμός να πραγματοποιηθεί στις 14 Σεπτεμβρίου, μετά και τα όσα συζητήθηκαν στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας, σε συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρξει μια παράταση κατά μία εβδομάδα, καθώς αυτό συνεπάγεται με γνώμονα την επιδημιολογική εικόνα του κορονοϊού, που παρουσιάζει η χώρα μας.

«Η αρχική ημερομηνία ήταν 7 Σεπτεμβρίου, είναι πιθανό να έχουμε παράταση κατά μία εβδομάδα, θα αποφασισθεί την Τρίτη 1 του μήνα, αν θα έχουμε αυτή την παράταση. Με τα επιδημιολογικά δεδομένα εδώ που βρίσκονται σήμερα, με κρούσματα στα επίπεδα που έχουμε σήμερα είναι πολύ πιθανό να υπάρχει παράταση.

Αν υπάρξει μια ραγδαία αποκλιμάκωση τις επόμενες μέρες θα μείνουμε στο δεδομένο της 7ης Σεπτεμβρίου. Αλλά περιμένουμε πάντα την εισήγηση των ειδικών μέχρι τις 31 Αυγούστου προκειμένου να πάρουμε τις αποφάσεις μας την 1η Σεπτεμβρίου.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι οι γονείς να φροντίσουν ώστε να επιστρέψουν τα παιδιά τους στα αστικά κέντρα, στις οικείες τους, ώστε να έχουμε ένα διάστημα στο οποίο θα είναι με τις οικογένειές τους, θα περιορίσουν τις επαφές τους όσο είναι δυνατόν, για να μην ξεκινήσουμε τα σχολεία κατευθείαν από το σπίτι του παππού, από τις διακοπές γιατί αυτό ενέχει κίνδυνο μετάδοσης».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More