Ενημέρωση με ένα κλικ

Ελλάδα: Τον Αύγουστο η έξοδος από ενισχυμένη εποπτεία

Σε έξοδο της χώρας από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας τον Αύγουστο συγκλίνουν οι πληροφορίες και εκτιμήσεις από ελληνικές και ευρωπαϊκές πηγές.

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στη διαπραγμάτευση της 13ης αξιολόγησης σε επίπεδο επικεφαλής των θεσμών, την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη, όπου και θα αξιολογηθεί η πρόοδος που έχει κάνει η Ελλάδα στις δεσμεύσεις της και τα μέτρα που πρέπει να πάρει έως τη λήξη του ειδικού αυτού καθεστώτος, στο οποίο εντάχθηκε τον Αύγουστο του 2018, με το τέλος των μνημονίων.

Ωστόσο, ο χρόνος εξόδου φαίνεται πως προκύπτει σχεδόν αυτόματα, σύμφωνα με τις πηγές, αφού τον Φεβρουάριο θα στείλει την καθιερωμένη επιστολή του ο επίτροπος Πάολο Τζεντιλόνι, δίνοντας παράταση άλλων 6 μηνών στο καθεστώς. Αυτό μας οδηγεί στον Αύγουστο, σημειώνουν οι πηγές. Διαφορετικά, η έξοδος θα γινόταν 6 μήνες αργότερα, τον  Φεβρουάριο του 2023, κάτι που δεν φαίνεται να επιθυμεί καμία πλευρά. Αλλωστε, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έχει δημοσίως διακηρύξει τον στόχο της κυβέρνησης για έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία εντός του 2022.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει