Ενημέρωση με ένα κλικ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Στην κορυφή της Ευρώπης – Η καλύτερη επίδοση για το 2022

Η Λεωφόρος Αθηνών μετράει σωρευτικά κέρδη της τάξης του 5,5% μέσα στις πρώτες 14 συνεδριάσεις της χρονιάς

Στην κορυφή της Ευρώπης, όσον αφορά την απόδοση του 2022, φιγουράρει το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο έχει κάνει εντυπωσιακό «μπάσιμο» στο νέο έτος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, παρά τη χθεσινή διόρθωση (-1,58%), η Λεωφόρος Αθηνών μετράει σωρευτικά κέρδη της τάξης του 5,5% μέσα στις πρώτες 14 συνεδριάσεις της χρονιάς.

Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση από όλα τα χρηματιστήρια της Ευρώπης, τα οποία βέβαια είχαν υπερ-αποδώσει το 2021, σημειώνοντας διαδοχικά ιστορικά υψηλά.

Φέτος, επομένως, η ελληνική αγορά κάνει προσπάθειες να γεφυρώσει αυτή την απόσταση, αξιοποιώντας το θετικό momentum σε οικονομία και τράπεζες. Αποτέλεσμα είναι να βρίσκεται πολύ κοντά στο υψηλότερο σημείο της τελευταίας 7ετίας (από τον Δεκέμβριο του 2014), δηλαδή στις 950 μονάδες.

Όσον αφορά τις διεθνείς αγορές, ας σημειωθεί ότι η πρόθεση της Federal Reserve να αυξήσει τα επιτόκια εντός του 2022 (σύσφιγξη νομισματικής πολιτικής) έχει σηματοδοτήσει ένα κύκλο διόρθωσης, με αποτέλεσμα αρκετοί επενδυτές να προχωρούν σε ρευστοποιήσεις και να στρέφονται σε ασφαλή καταφύγια, όπως ο χρυσός.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει