Ενημέρωση με ένα κλικ

Βόλος: Εκστρατεία από το Humanity Greece για την 9χρονη που “παρέδωσε” η μητέρα της στο Ορφανοτροφείο

Η σοκαριστική υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας μέσα από τα gegonota.news και  αφορούσε μια 49 χρονη μητέρα,  η οποία παρέδωσε το 9χρονο παιδί της στο ορφανοτροφείο του Βόλου, λόγω χρεών, βρίσκει όπως όλα δείχνουν μια πρώτη διέξοδο.

H Humanity Greece προέβη σε μια κίνηση ανθρωπισμού και αλληλεγγύης για την υπόθεση που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα και ξεκίνησε οργανωμένη εκστρατεία.
Οι εκπρόσωποι της Ανθρωπιστικής Οργάνωσης βρέθηκαν στον Βόλο και αφού εξασφάλισαν ξενοδοχείο για την διαμονή της 48χρονης μητέρας , καθώς δεν μπορεί να διαμείνει σπίτι της όπου το ρεύμα είναι κομμένο,  λόγω υπέρογκων χρεών στη ΔΕΗ, κίνησαν όλες τις διαδικασίες για να ξεπεραστεί η γραφειοκρατία και να πληρωθεί το ρεύμα, ενώ το νερό αποκαταστάθηκε.
Η Οργάνωση εξασφάλισε έκδοση τραπεζικού λογαριασμού ώστε να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση , στον οποίο κάθε πολίτης μπορεί να συμβάλλει για να αποπληρωθούν τα χρέη και το παιδί που ζει στο ίδρυμα και αντιμετωπίζει ταυτόχρονα σοβαρά προβλήματα υγείας, να γυρίσει σπίτι του. Η μητέρα έχει συμφωνήσει με το Ορφανοτροφείο να κρατηθεί το παιδί για να μπορεί να επιβιώσει, μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς , αλλά θα πρέπει να γυρίσει σύντομα σπίτι του κοντά στη μητέρα του.

«Η περιγραφή στα gegonota. news σύμφωνα με την οποία μια 48χρονη μητέρα εμφανίστηκε στην Πρόνοια και είπε: «σας δίνω το παιδί μέχρι να σταθώ στα πόδια μου. Δεν μπορώ να το ζήσω και θα πεθάνει μαζί μου», μας συγκλόνισε , όπως άλλωστε όλη τη χώρα . Βρεθήκαμε στον Βόλο, εξετάσαμε το περιβάλλον της 48χρονης και θα σταθούμε δίπλα της με κάθε τρόπο κινητοποιώντας και τον τελευταίο πολίτη που θέλει και μπορεί να προσφέρει. Η 48χρονη μητέρα φιλοξενείται σε σύγχρονο ξενοδοχείο συνεργαζόμενο με την οργάνωσή μας και αμέσως μετά θα μεταφερθεί με πρωτοβουλία μας σε διαμέρισμα βραχυχρόνιας μίσθωσης για να μπορεί να βλέπει την 9χρονη Ζωή σε ένα ασφαλές περιβάλλον μέχρι να αποκατασταθεί το σπίτι της στη Νέα Ιωνία. Μέσω του λογαριασμού του Humanity που αφορά αποκλειστικά την ίδια, θα ξεπεραστεί κάθε γραφειοκρατία και κάθε καθυστέρηση για έκδοση ερανικού λογαριασμού, ενώ θα ενημερώνουμε συνεχώς για τις ανάγκες της 9χρονης και της μητέρας της » αναφέρει η εκπρόσωπος  της Οργάνωσης κ. Γεωργία Παράσχου.
Η 48χρονη μοδίστρα, έχασε τον σύζυγό της πριν από τρία χρόνια από πνευμονία και οι  συνθήκες εργασίας του ήταν εκείνες που δημιούργησαν το πρόβλημα της υγείας του. Η οικονομική κατάστασή τους ήταν εξαιρετικά δύσκολη, αλλά μετά τον θάνατο του συζύγου υπήρξε η οικονομική κατάρρευση, με αποτέλεσμα η μητέρα να παραδώσει το παιδί στο ίδρυμα. “Εάν δεν το έπαιρναν, θα πέθαινε μαζί μου” είπε η ίδια στα gegonota.news.
«Σε αυτή την βιολογική και ψυχική κατάρρευση θα απαντήσουμε όλοι με την μεγάλη μας κινητοποίηση για να ζήσει μια φυσιολογική ζωή η 9χρονη Ζωή δίπλα στη μητέρα της και όχι στα ιδρύματα», τόνισε με την σειρά της η κ. Παράσχου.

Τι δηλώνει η Οργάνωση

“Το Humanity Greece, έχοντας εξουσιοδοτηθεί από την ίδια τη μητέρα, κοινοποιεί τραπεζικό λογαριασμό για την άμεση στήριξη της και καλεί όλους μας να συνεισφέρουμε όσο και αν μπορούμε.

Το σύνολο του ποσού θα αναρτηθεί δημόσια όπως διατεθεί αποκλειστικά για την στήριξη της μητέρας και του παιδιού, για την αποπληρωμή των πάγιων οφειλών της οικογένειας στη ΔΕΗ και για έξοδα που θα καταστήσουν το σπίτι ξανά κατοικήσιμο.

IBAN: GR9802600460000370201071357
ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ: HUMANITY GREECE ΑΜΚΕ

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ: ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΤΖΙΑΡΤΑ ΒΟΛΟΣ

*Σχετικά με δημοσιεύσεις για συλλογή πραγμάτων και ρούχων που αναρτήθηκαν εδω και ημέρες θα δοθεί διεύθυνση συλλόγου στο Βόλο για σχετικές αποστολές.

Διευκρινίζουμε ότι δεν κρίνεται ακόμη ανάγκη για ρούχα, παπούτσια & παιχνίδια “.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More