Ενημέρωση με ένα κλικ

Σταυρούπολη: Στη δημοσιότητα συνομιλίες από τις φασιστικές επιθέσεις

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα εργατικά σωματεία και φοιτητικοί σύλλογοι όπου παρουσιάστηκαν φωτογραφίες και συνομιλίες που αποδεικνύουν ότι οι φασιστικές επιθέσεις ήταν οργανωμένες και συνδέονταν μεταξύ τους

Ανατριχιαστικές είναι και οι εικόνες που παρατέθηκαν στις οποίες φαίνονται άτομα «μέσα από τον αύλειο χώρο του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης να χαιρετούν ναζιστικά γεγονός που υποδεικνύει πως οι επιθέσεις εκκινούν από πολιτικά κίνητρα που απορρέουν από τη φασιστική – ναζιστική ιδεολογία», επισημαίνει, μεταξύ άλλων το in.gr, ενώ παράλληλα στο μικροσκόπιο βρέθηκε και η στάση της αστυνομίας, την οποία οι ομιλητές χαρακτήρισαν «το λιγότερο απαράδεκτη».

Ανοχή της αστυνομίας

«Η αστυνομία όχι μόνο δεν κίνησε τις διαδικασίες ώστε να συλληφθούν αυτοί οι εγκληματίες αλλά και με την ανοχή της οι φασίστες μπαινόβγαιναν στα σχολεία» επισήμανε ο κ. Τσιαούσης και κατήγγειλε πως «ενώ η αστυνομία γνώριζε ότι ομάδα 50 φασιστών με μαχαίρια, λοστούς, φωτοβολίδες είχαν συγκεντρωθεί στο δημαρχείο Σταυρούπολης και κατευθύνονταν προς την πλατεία Τερψιθέας, όπου ήταν ορισμένο το συλλαλητήριο της Τετάρτης, την άφησε ανενόχλητη».

Τέλος, αντιμέτωπο με τις δικές του ευθύνες φέρνουν οι ομιλητές και τον διευθυντή του σχολείου, οποίος σύμφωνα με τους ίδιους, «άφησε μαχαιροβγάλτες να σουλατσάρουν στην αυλή του σχολείου και στη συνέχεια τους καλύπτει. Η συμπεριφορά του εγείρει ερωτήματα», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Τσιαούσης.

Καταλήγοντας, ο κ. Τσιαούσης διερωτήθηκε για το «πώς άνοιξε «ως δια μαγείας» η πόρτα του σχολείου την 1η μέρα της επίθεσης προς τους διαδηλωτές των φοιτητικών συλλόγων προκειμένου να βγει το τάγμα εφόδου μέσα από το σχολείο», καθώς σύμφωνα με τον ίδιο «η πόρτα ανοίγει με ηλεκτρικό μηχανισμό μόνο με εντολή του θυρωρού ή της υποδιευθύντριας.»

Τέλος, ο κ. Βασίλης Πετράκης , μέλος ΔΣ ΣΕΦΙΕ, έκανε λόγο για «τεράστια και εγκληματική ευθύνη της κυβέρνησης για το ότι αυτές οι συμμορίες συνεχίζουν και δρουν ανεξέλεγκτα σε σχολεία, γήπεδα, πάρκα και γειτονιές».

Στο υλικό που δημοσιεύτηκε σήμερα στη συνέντευξη Τύπου του ΕΚΘ, τα πρόσωπα των συμμετεχόντων στις επιθέσεις ήταν καλυμμένα ενώ δεν κοινοποιήθηκαν προσωπικά δεδομένα με τους ομιλητές να καλούν την αστυνομία να τους συλλάβει αλλιώς θα αρχίσουν να δημοσιεύουν και άλλα στοιχεία.

 

 

 

 

Οι Σοκαριστικοί διάλογοι

   

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει