Ενημέρωση με ένα κλικ

Εσαγγελική παρέμβαση για τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης ζητά η Κεραμέως

Η υπουργός Παιδείας Νίκης Κεραμέως ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, μετά τα νέα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης με δυο μαθητές ελαφρά τραυματίες και τρεις συλληφθέντες.

«Βίαιες συμπεριφορές σαν αυτές που σημειώθηκαν στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές» αναφέρει το υπουργείο.

«Μεμονωμένες ομάδες δεν μπορούν να στέκονται εμπόδιο στην πρόοδο των παιδιών μας και να αμαυρώνουν τα σχολεία μας, χώρους γνώσης, δημιουργίας, ελεύθερης σκέψης» τονίζεται.

Στο πλαίσιο αυτό, με αναφορά της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων  προς τον κ. εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζητείται η παρέμβασή του για τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Ομάδα ατόμων με κουκούλες και καλυμμένα τα πρόσωπα, που φέρεται να ανήκει στον ακροδεξιό χώρο, βγήκε το πρωί από την αυλή του σχολείου με καδρόνια, εκτοξεύοντας πέτρες, κροτίδες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα στη μεριά φοιτητικών και άλλων συλλόγων που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σχολείο για να διαμαρτυρηθούν για τα χθεσινά επεισόδια.

Έγινε χρήση χημικών, ενώ πετάχθηκε και μια μολότοφ προς του φοιτητές μέσα από το σχολείο.
Πάντως, παρά τη μεγάλη ένταση, το μαθήματα συνεχίζονται, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Καταγγελία στα ΜΜΕ έκανε πριν από λίγο, κλαμένη, μια ανήλικη μαθήτρια, λέγοντας ότι δέχθηκε επίθεση από τους κουκουλοφόρους που βρίσκονται μέσα στο 2o ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More