Ενημέρωση με ένα κλικ

Παναθηναϊκός: “Τουρίστας” στο Πριγκιπάτο

Για… τουρισμό πήγε ο Παναθηναϊκό στο Μονακό και διασύρθηκε από την πρωτάρα της Euroleague. Οι “πράσινοι” ηττήθηκαν με κάτω τα χέρια με 75-63 από την τοπική ομάδα και φανέρωσαν όλα τους τα προβλήματα σε σκοράρισμα και δημιουργία.

Με μόλις 27/70 εύστοχα σουτ (23/50 δίποντα και μόλις 4/20 τρίποντα) και οι ισχνές ασίστ (μόλις 7) το Τριφύλλι έδειξε μεγάλη μεγάλη παθογένεια στην επίθεση και σίγουρα αυτό το στοιχείο θα πρέπει να προβληματίσει το τεχνικό τιμ. Οι μόνοι που διασώθηκαν ήταν οι Παπαπέτρου (16π) και Μέικον (13π), αλλά η πλειονότητα ήταν κάτω του μετρίου.

Από τους νικητές, που είχαν 5 διψήφιους, αυτός που έκανε τη μεγάλη ζημιά ήταν ο Άντζουσιτς με 17 πόντους (4/4 τρίπ), ο Τζέιμς με 11π. και από 10 πόντους σημείωσαν οι Χολ, Λι και Μοντεγιούνας.

Το ματς

Με τους Πέρι, Σαντ Ρος, Παπαπέτρου, Ουάιτ και Φλόιντ ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ την αναμέτρηση με τη Μονακό και στα πρώτα λεπτά οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν δυνατά και προηγήθηκαν με 10-7 στο 5’, με τον Μάικ Τζέιμς να κάνει εντυπωσιακή αρχή.

Οι Μονεγάσκοι ήταν αυτοί που πατούσαν καλύτερα στο παρκέ και ήταν φανερό από τα κέφια του πρώην “πράσινου” Αμερικανού γκαρντ, ο οποίος έκανε ότι ήθελε στην άμυνα του Τριφυλλιού, όπου ανέβασε τη διαφορά +8 (15-7) στο 7’, αλλά η αντίδραση των παικτών του Δημήτρη Πρίφτη ήταν άμεση.

Με ένα 0-7 οι “πράσινοι” μείωσαν στον πόντο (15-14), αλλά δεν είχε συνέχεια και η Μονακό βρήκε πόντους από τον Άντζουσιτς και οι βολές του Ντιαλό έκαναν το 22-5, όπου ήταν το σκορ της πρώτης περιόδου.
Τα πράγματα όχι μόνο δεν άλλαξαν για τον Παναθηναϊκό, αλλά χειροτέρευσαν με την έναρξη της 2ης περιόδου. Ο Άντζουσιτς ανέβασε για πρώτη για πρώτη φορά τη διαφορά στο +10 (27-17) στο 12’, καθώς οι “πράσινοι” έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο.

Έτσι η Μονακό κρατούσε σχετικά εύκολα το υπέρ της σκορ, μιας και έπαιρνε εύκολα τα φάουλ και βολές, ενώ το τρίποντο του Λι “έγραψε” το 35-24 στο 16’. Ήταν ενδεικτικό πως παρά τους πόντους που σημείωνε από το ποστ παιχνίδι (συνέβαλε ο Κασελάκης με 2 σερί προσπάθειες), η άμυνα είχε τεράστια προβλήματα, ενώ δεν υπήρχε καμία δημιουργία (μόλις μία ασίστ).

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παίξει άμυνα και εν μέρει τα κατάφερε, αλλά στην επίθεση δε συνέβαινε το ίδιο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα το ημίχρονο να λήξει με τον Παναθηναϊκό να είναι κάκιστος στην επίθεση και στη δημιουργία και να υπολείπεται με 10 πόντους (38-28).

Οι Μονεγάσκοι συνέχιζαν στο ίδιο τέμπο, καθώς είχαν βρει για τα καλά τα κενά το Τριφυλλιού και έτσι με το… καλησπέρα του τρίτου δεκαλέπτου έφτασαν στο +14 (42-28) στο 22’. Όμως οι Νταμπλούχοι έτρεξαν ένα μίνι σερί (0-5) και κατέβασαν το σκορ σε μονοψήφια επίπεδα μετά από αρκετή ώρα, αλλά δεν ήταν αρκετό.

Οι γηπεδούχοι απάντησαν άμεσα, μιας και οι παίκτες του Πρίφτη αγνοούσαν τη δημιουργία (μόλις τρεις σε 24 λεπτά) και ο μόνος που διασωζόταν ήταν ο Παπαπέτρου (14π.). Όμως ο Χολ έκανε “πάρτι” στην άμυνα του Τριφυλλιού με 6 σερί πόντος και το σκορ έφτασε πρώτη για πρώτη φορά στο +15 (54-39) στο 27’, με τον Πέρι να κάνει κάκιστο παιχνίδι (0/9 σουτ) και αυτό έδινε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να βρίσκουν εύκολους πόντους.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την τρίτη περίοδο να κλείνει με τον Παναθηναϊκό να είναι απογοητευτικός στην επίθεση και να υπολείπεται με 12 (56-44), καθώς στην άμυνα είχε μοιράσει 6 μπλοκ, ενώ είχε παραπάνω ριμπάουντ (29 έναντι 34).

Η Μονακό συνέχιζε να κρατά το τέμπο της και στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου έφτασε ξανά το σκορ +15 (62-47) και μόνο με… θαύμα ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να φύγει με κάτι θετικό.

Με κάκιστο ποσοστό στα τρίποντα (2/17) δεν μπορούσε να ελπίζει, μιας και οι Γάλλοι είχαν πάρει αυτοπεποίθηση και ανέβασαν για πρώτη φορά τη διαφορά στο+20 (69-49) στο 34’ από τους Άντζουσιτς και Μοντεγιούνας να βάζουν “ταφόπλακα” σε όποια ελπίδα.

Το που απέμενε από τον αγώνα, μιας και το σκορ είχε κριθεί από νωρίς, ήταν να ηττηθεί με το μικρότερο δυνατό κόστος. Έτσι στο τέλος βρήκε σκορ, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό και ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με το χειρότερο δυνατό τρόπο τη φετινή διοργάνωση της Euroleague, χάνοντας με 75-63 από τη Μονακό.

Τα δεκάλεπτα: 22-15, 38-28, 56-44, 75-63

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει