Ενημέρωση με ένα κλικ

Παναθηναϊκός: Και η δυναστεία των τίτλων συνεχίζεται!

Ο Παναθηναϊκός ήταν κυρίαρχος σε όλο το παιχνίδι και ο πρώτος τίτλος της σεζόν είναι γεγονός. Οι “πράσινοι” επικράτησαν με 92-83 του Προμηθέα Πάτρας και κατέκτησαν το Super Cup. To Τριφύλλι, από τη στιγμή που “έχτισε” τη διαφορά την κράτησε μέχρι το τέλος, παρά την πίεση των αντιπάλων τους, παίζοντας εξαιρετική άμυνα κατά διαστήματα.

Οι Ιωάννης Παπαπέτρου και Γιώργος Παπαγιάννης ήταν οι ηγέτες του Εξάστερου. Ο αρχηγός της ομάδας ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 20 πόντους, ενώ ο Έλληνα σέντερ είχε γεμάτη στατιστική με 14 πόντους, 7 ριμπάουντ και 2 μπλοκ. Διψήφιος και ο Γουάιτ με 15π.

Το ματς

Με τους Σαντ Ρος, Πέρι, Παπαπέτρου, Γουάιτ και Φλόιντ ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ τον τελικό με τον Προμηθέα και στα πρώτα λεπτά το ματς είχε γρήγορο ρυθμό, μιας και στο 2’ το ματς ήταν 7-6 και οι Πατρινοί ήταν εξαιρετικοί και έβαζαν δύσκολα στους “πράσινους”.

Ήταν ενδεικτικό πως οι επιθέσεις ήταν οι πρωταγωνίστριες, μιας και το σκορ ήταν αρκετά υψηλό και για τις δυο ομάδες (15-15 στο 6’), με τον Μάιλς να κάνει μεγάλη ζημιά στην άμυνα του Τριφυλλιού, καθώς είχε φτάσει στους 10 πόντους και με τα τρίποντα είχε βρει τον τρόπο να “διασπά” την πίεση.

Έχοντας 5/8 από τα 6.75 ο Προμηθέας “έχτισε” μία μικρή διαφορά πέντε πόντων (17-22) στο 8’, αλλά με ένα επιμέρους 10-1 ο Εξάστερος πήρε τα ηνία του αγώνα με 26-23 και με αυτό το σκορ έληξε το πρώτο δεκάλεπτο.

Οι “πράσινοι” μπήκαν με κεκτημένη ταχύτητα στη δεύτερη περίοδο και με ένα 7-0 σερί, έχοντας τον Νέντοβιτς “καυτό”, κατάφεραν να ανεβάσουν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (33-23), τρέχοντας ένα επιμέρους 16-1 (από το 17-22).

Παρόλα αυτά οι Πατρινοί μείωσαν σε 37-30, με τον Μάιλς να κάνει εντυπωσιακό παιχνίδι και να προβληματίζει την άμυνα των τυπικά γηπεδούχων, αλλά ο Παναθηναϊκός είχε απαντήσεις με τον Παπαπέτρου, ο οποίος ήταν αυτός που ηγούταν στην επίθεση και ο Κασελάκης διαμόρφωσε στο +11 (47-36) στο 18’ και έδωσε πολλές σημαντικές βοήθειες στους “πράσινους”.

Το τετράποντο του Μέικον έδωσε ένα σημαντικό “μαξιλαράκι” και έτσι το ημίχρονο έληξε με το Τριφύλλι να προηγείται με +14 (53-39), καθώς βρήκε τον απαιτούμενο ρυθμό μέσα από την άμυνα, αλλά και από τα μεγάλα σουτ από την περίμετρο.

Το ματς έγινε αρκετά σκληρό στα πρώτα λεπτά της 3ης περιόδου, με πολλά φάουλ και αυτό το εκμεταλλεύθηκε ο Προμηθέας, ο οποίος με ένα 5-0 μάζεψε τη διαφορά (53-44) στο 23’, αλλά οι παίκτες του Πρίφτη είχαν συνεχώς απαντήσεις και κρατούσαν το “μαξιλαράκι” του διψήφιου προβαδίσματος.

Το σκληρό παιχνίδι έδωσε την ευκαιρία στους “πράσινους” να πάνε από νωρίς στη γραμμή των βολών και ως ένα βαθμό “βοήθησε” σε εύκολους πόντους και ο Νέντοβιτς έκανε το 65-52, αλλά τα τρίποντα των Γκράντι και Ρογκαβόπουλου “κρατούσαν” τους Πατρινούς στο παιχνίδι.

Έτσι ο Παπαγιάννη με πολύ καλές επιλογές σε άμυνα και επίθεση (12π.), έδωσε πολύτιμες λύσεις και αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να έχει ένα καλό προβάδισμα και να προηγείται με 76-63.

Οι άστοχες επιλογές του Μέικον στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου, έδωσαν την ευκαιρία στον Γιαννόπουλο να μειώσει στους 5 (78-73) και παράλληλα να πάρει τεράστια ψυχολογία και να απειλήσει στα ίσα το Τριφύλλι, μιας και έτρεξε ένα επιμέρους 2-10.

Παρόλα αυτά οι Γουάιτ και Σαντ Ρος έκαναν πολύ καλή δουλειά σε άμυνα και ριμπάουντ, αλλά οι συμπαίκτες του ήταν άστοχοι και οι μόνοι πόντοι που σημειωνόντουσαν από τον Παναθηναϊκό ήταν οι βολές του Αμερικανού πάουερ φόργουορντ, που κρατούσαν το μικρό προβάδισμα (84-77 στο 37’).

Έτσι η άμυνα σε κρίσιμες στιγμές έδωσε πολύτιμες λύσεις και σε συνδυασμό με κάποιους σημαντικούς πόντους έδωσαν την ώθηση που έπρεπε και έτσι ο Εξάστερος πήρε τη νίκη με 92-83 κόντρα στον Προμηθέα Πατρών και κατέκτησε το Super Cup.

Τα δεκάλεπτα: 26-23, 53-39, 76-63, 92-83

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει