Ενημέρωση με ένα κλικ

Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα: Σανίδα σωτηρίας για 6 στις 10 επιχειρήσεις

Διευρύνεται ο κύκλος των χρηματοδοτούμενων επιχειρήσεων, καθώς μικρές και πολύ μικρές, σε μέγεθος, έχουν αποκτήσει, πλέον, πρόσβαση σε δανεισμό, με ευνοϊκούς όρους και προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η έντυπη έκδοση της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος” προκύπτει από την έρευνα σε επιχειρήσεις που ενισχύθηκαν από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (HDB), τον τελευταίο χρόνο. Είναι ενδεικτικό πως 1 στις 2 επιχειρήσεις που επωφελήθηκαν από τα χρηματοδοτικά της εργαλεία δεν είχαν κάνει χρήση τραπεζικού δανεισμού στο παρελθόν.

Για τη διεξαγωγή της έρευνας η HDB συνεργάστηκε με την εταιρία Metron Analysis. Στο πλαίσιο της διαδικασίας, οι επιχειρήσεις που χρηματοδοτήθηκαν, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, από τα προγράμματα της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, κατέθεσαν τις απόψεις τους -μέσα από ένα ειδικά διαμορφωμένο ερωτηματολόγιο- σε σχέση με το επίπεδο συνεργασίας, τις διαδικασίες και τους χρόνους υλοποίησης των προγραμμάτων, καθώς και τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τη χρηματοδότηση της επιχειρηματικότητας στο μέλλον.

«Η έρευνα της Metron Analysis, για λογαριασμό της HDB, διερεύνησε την ικανοποίηση για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και ταυτόχρονα προσπάθησε να εντοπίσει τις μελλοντικές χρηματοδοτικές ανάγκες των επιχειρήσεων που χρηματοδοτήθηκαν στη διάρκεια του 2020 μέσω των προϊόντων της HDB», επισημαίνεται, χαρακτηριστικά, σε ανακοίνωση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει