Ενημέρωση με ένα κλικ

Δεύτερη ευκαιρία για όσους έχασαν παλαιά ρύθμιση οφειλών

Δεύτερη ευκαιρία να ρυθμίσουν βεβαιωμένες οφειλές μέσω της πάγιας ρύθμισης έχουν φυσικά πρόσωπα, επιτηδευματίες και επιχειρήσεις, που είχαν υπαχθεί σε οποιαδήποτε ρύθμιση τμηματικής καταβολής την 1.11.2019 και στη συνέχεια την απώλεσαν.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και υπογράφει ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, στους φορολογουμένους αυτούς δίδεται το δικαίωμα να εντάξουν τα ανεξόφλητα υπόλοιπα των οφειλών τους από τις απολεσθείσες παλαιότερες ρυθμίσεις στη νέα πάγια ρύθμιση των 12 ή 24 μηνιαίων δόσεων που τέθηκε σε ισχύ τον Φεβρουάριο του 2020. Βασική προϋπόθεση είναι ο αιτών να μην έχει απολέσει άλλη νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής τα τελευταία δύο έτη, πριν από την 1.11.2019.

Από τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που τίθενται για την ένταξη στη ρύθμιση εξαιρούνται οι πληγέντες από την πανδημία, ήτοι όσων έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας, όσοι έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Συν-Εργασία» ή οι ιδιοκτήτες που έχουν λάβει μειωμένο μίσθωμα.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει