Ενημέρωση με ένα κλικ

Ακίνητα: Ουρές στα συμβολαιογραφεία για μεταβιβάσεις

Ουρές υπάρχουν στα συμβολαιογραφεία για μεταβιβάσεις ακινήτων λόγω των αλλαγών στις αντικειμενικές αξίες που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Το τελευταίο διάστημα, καταγράφεται έντονη κινητικότητα με τις αγοραπωλησίες, γονικές παροχές και δωρεές ακινήτων να έχουν «γκαζώσει» μετά τη βουτιά που σημείωσαν το 2020 όταν ξέσπασε η πανδημία, όπως αναφέρει η εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”.

Τα στοιχεία του Μητρώου Αξιών Μεταβιβάσεων Ακινήτων δείχνουν ότι τον Απρίλιο, μόνο στη Νομαρχία Αθηνών άλλαξαν χέρια 835 ακίνητα.

Συνολικά στο πρώτο τετράμηνο του έτους, στη συγκεκριμένη περιφέρεια, πραγματοποιήθηκαν 2.522 μεταβιβάσεις ακινήτων όταν στο πρώτο τρίμηνο είχαν ολοκληρωθεί 1.687 μεταβιβάσεις.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Δήμος Αθηναίων όπου τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2021, εν μέσω κορονοϊού και lockdown, έγιναν 1.110 μεταβιβάσεις ακινήτων από 736 που είχαν καταγραφεί στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς.

Μετά το κέντρο της Αθήνας που πρωταγωνιστεί στις αγοραπωλησίες ακινήτων, ακολουθεί η Καλλιθέα με 138 μεταβιβάσεις τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2021, ενώ ανοδικά κινούνται η Νέα Σμύρνη με 95 μεταβιβάσεις και το Παλαιό Φάληρο όπου άλλαξαν χέρια 71 ακίνητα.

Πιο κάτω συναντάμε δημοφιλείς και ακριβές περιοχές όπως η Γλυφάδα, η Κηφισιά, το Μαρούσι και το Χαλάνδρι, ενώ στο ραντάρ των υποψήφιων αγοραστών ακινήτων βρίσκονται περιοχές Ζωγράφου, Ψυχικού, Φιλοθέης. Οι χαμηλότερες πτήσεις στις μεταβιβάσεις ακινήτων καταγράφονται στα δυτικά προάστια της Αττικής.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει