Ενημέρωση με ένα κλικ

ΟΑΕΔ: Nέα προγράμματα με θέσεις και επιδότηση έως 100%

Τα καινούρια προγράμματα του ΟΑΕΔ που προσφέρουν ευκαιρίες ακόμη και για έναρξη επιχείρησης ανέλυσε ο Διοικητής του Οργανισμού Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Όπως είπε ο Σπύρος Πρωτοψάλτης στον ΑΝΤ1: «Έχουμε εννιά προγράμματα απασχόλησης και επιχειρηματικότητας με χιλιάδες θέσεις εργασίας. Την Δευτέρα ξεκινά πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας για άνεργους 18-29 ετών με έμφαση στις γυναίκες. Αφορά 2.900 θέσεις για 12 μήνες με επιδότηση 14.800 ευρώ για να υλοποιήσουν την επιχειρηματική τους ιδέα».

Ο κ. Πρωτοψάλτης αναφέρθηκε και στα άλλα προγράμματα, όπως εκείνο της «δεύτερης ευκαιρίας» σε όσους είχαν επιχείρηση που έκλεισε μέχρι τον Οκτώβριο του 2020 και είναι άνεργοι. Το πρόγραμμα αφορά 3.000 θέσεις, εκ των οποίων το 40% σε γυναίκες.

Όπως είπε ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, μεταξύ των προγραμμάτων είναι ένα καινούριο, για απασχόληση 2.000 άνεργων άνω των 30 ετών στις Περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου, αναφέροντας ότι ο ΟΑΕΔ χρηματοδοτεί την θέση εργασίας με 450 ευρώ τον μήνα ή 550 ευρώ για μακροχρόνια ανέργους.

Άλλο πρόγραμμα για 12+12 μήνες, αφορά 8.500 θέσεις μακροχρόνια άνεργων, ηλικίας 55-67 ετών. Επιδότηση έως 100% μέχρι του ποσού των 925 ευρώ δίνεται για 3.000 θέσεις άνεργων 18-30 ετών στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, ενώ άλλο πρόγραμμα αφορά 1.200 θέσεις άνεργων που υπάγονται σε ευπαθείς ομάδες.

Ακόμη, όπως είπε ο Σπύρος Πρωτοψάλτης, από την Δευτέρα θα γίνει η πληρωμή των παρατάσεων στα επιδόματα ανεργίας που έληξαν στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου. Παράλληλα, δόθηκε παράταση έως και την Πέμπτη στην διορία που έληξε το Σάββατο για την υποβολή αιτήσεων για τις παιδικές κατασκηνώσεις του ΟΑΕΔ, που αφορούν 70.000 θέσεις.

Πηγή: dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει