Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Tέλος τα SMS- Απελευθερώνονται οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις

Σήμερα οι ανακοινώσεις

Συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη, η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων για μια σειρά από ζητήματα, όπως την κατάργηση των SMS στο 13033 για τις μετακινήσεις αλλά και στο 13032 για τα ραντεβού με click away ή click inside.

Επίσης, στο τραπέζι είναι και η πιθανότητα διεύρυνσης του ωραρίου κυκλοφορίας, την απελευθέρωση των μετακινήσεων από νομό σε νομό αλλά και η η κατάρτιση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τα μέσα μεταφοράς που χρησιμοποιούνται για τις μετακινήσεις, δηλαδή πλοία, αεροπλάνα, υπεραστικά λεωφορεία κλπ.

Αύριο, Πέμπτη, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης θα παρουσιάσει το πλάνο για το άνοιγμα του τουρισμού στη χώρα μας.

Ωστόσο, κάποια μέτρα φαίνεται πως θα παραμείνουν για λίγο ακόμα καιρό.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, χωρίς μουσική αναμένεται να εξακολουθήσουν να λειτουργούν τα καταστήματα εστίασης για ολόκληρο τον μήνα Μάιο, ενώ φαίνεται πως η κυβέρνηση θα εισηγηθεί στην Επιτροπή των λοιμωξιολόγων το άνοιγμα των γυμναστηρίων να πραγματοποιηθεί στις 24 Μαΐου (και όχι από 17), αλλά για όλους τους πολίτες και όχι μόνο για τους εμβολιασμένους.

Τι ανοίγει τις επόμενες ημέρες

Ένα πρώτο σχεδιάγραμμα της πορείας της επανεκκίνησης των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων έδωσε την Δευτέρα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος:

-Στις 14 Μαΐου γίνεται ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα -τόσο για την κοινωνία, όσο και για την οικονομία- με το άνοιγμα του Τουρισμού και την απελευθέρωση των υπερτοπικών μετακινήσεων. Την ίδια μέρα γίνεται το πρώτο βήμα στο χώρο του Πολιτισμού με το άνοιγμα των μουσείων.

-Στις 17 Μαΐου θα επαναλειτουργήσουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί. Ταυτόχρονα επανεκκινούν οι πρακτικές, και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας. Την ίδια μέρα θα λειτουργήσουν και τα ωδεία.

-Στις 21 Μαΐου ξεκινούν τα θερινά σινεμά και οι κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους με πληρότητα 75%.

-Μια εβδομάδα αργότερα, στις 28 Μαΐου, επανεκκινούν τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε υπαίθριους χώρους μόνο για καθήμενους -όχι όρθιους- με ποσοστό πληρότητας 50%.

Tέλος σε SMS – Επέκταση ωραρίου κυκλοφορίας – Ανοίγουν οι μετακινήσεις εκτός νομού

Πρώτο βήμα η απελευθέρωση των υπερτοπικών μετακινήσεων, σύμφωνα με πληροφορίες από τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής, μια μέρα νωρίτερα από το αναμενόμενο, αλλά με ισχυρή σύσταση αφού προηγηθεί self test. Πρόκειται για ένα μέτρο το οποίο η κυβέρνηση επέσπευσε καθώς στις 15 Μαΐου, ανοίγει ο τουρισμός και θα ήταν οξύμωρο οι τουρίστες να μπορούν να μεταφερθούν σε όποιο σημείο της χώρας θέλουν και οι Έλληνες πολίτες να εξακολουθήσουν να έχουν αυστηρούς περιορισμούς. Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να εξειδικευτεί πώς αυτό θα γίνει με όρους ασφάλειας και προστασίας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, τα SMS για τις μετακινήσεις αναμένεται να καταργηθούν το Σάββατο 14 Μαΐου, ενώ η απαγόρευση κυκλοφορίας αναμένεται ότι θα παραταθεί κατά μία ώρα και θα ξεκινά τα μεσάνυχτα. Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι το ωράριο λειτουργίας δεν αποκλείεται να παραταθεί και έως τις 00:30, γεγονός που σημαίνει ότι η εστίαση θα κλείνει στις 00:15.

Οι όποιες ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα το απόγευμα, στην καθιερωμένη ενημέρωση.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει