Ενημέρωση με ένα κλικ

“Πώς να χτυπήσεις μια γυναίκα χωρίς να το ξέρει κανείς”: Σοκάρει η αναζήτηση στην Google!

Η φράση “Πώς να χτυπήσεις μια γυναίκα χωρίς να το ξέρει κανείς”, αναζητήθηκε 163 εκ. φορές σε διάστημα πέντε μηνών, σύμφωνα με τα στοιχεία αναζητήσεων της Google.

Η αναζήτηση αφορά τη συγκάλυψη βίας κατά μιας γυναίκας, σημείο που επιβεβαιώνει το γεγονός ότι οι περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας έχουν αυξηθεί σε όλο τον κόσμο, ειδικά κατά την περίοδο της πανδημίας.

Το NBC είχε δημοσιεύσει στοιχεία ειδικών που τόνιζαν ότι η κοινωνική και οικονομική πίεση έφεραν ως αποτέλεσμα την απότομη αύξηση των γυναικοκτονιών ενδοοικογενειακής βίας.

Σε στοιχεία που δημοσιεύει το MSNBC, σύμφωνα με μελέτη στο The Journal of General Psychology, η φράση «Πώς να χτυπήσεις μια γυναίκα χωρίς να το ξέρει κανείς» σημείωσε αύξηση κατά 31% στις αναζητήσεις του 2020 σε σχέση με αυτές του 2019!

Παράλληλα, η φράση «πώς να ελέγξεις τη γυναίκα σου» αναζητήθηκε 165 εκατομμύρια φορές. Η τελευταία αναζήτηση σημείωσε 67% αύξηση σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Αν και δεν είναι σαφές ποιο φύλο αναζητεί περισσότερο αυτές τις φράσεις, τα ποσοστά βίας εναντίον των γυναικών δείχνουν πως τα θύματα είναι περισσότερο γυναίκες σε συντριπτικό βαθμό έναντι των αντρών.

Από την άλλη μεριά, η φράση «θα με σκοτώσει» πληκτρολογήθηκε στο Google 107 εκατομμύρια φορές, μια συγκλονιστική αύξηση 84% από το 2019. «Βοήθησέ με, δε θα φύγει» και «με χτυπάει όλη την ώρα» ήταν οι δύο επόμενες αναζητήσεις.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει, επίσης, ότι 1 στις 3 γυναίκες παγκοσμίως υφίστανται βία και οι νεότερες γυναίκες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο.

«Η βία εναντίον των γυναικών είναι ενδημική σε κάθε χώρα και πολιτισμό, προκαλώντας βλάβη σε εκατομμύρια γυναίκες και στις οικογένειές τους και έχει επιδεινωθεί από την πανδημία COVID-19», δήλωσε ο Δρ. Τέντρος Γκεμπρέυεσους, Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ.

«Αλλά σε αντίθεση με την COVID-19, η βία κατά των γυναικών δεν μπορεί να σταματήσει με ένα εμβόλιο. Μπορούμε να την πολεμήσουμε μόνο με βαθιές και συνεχείς προσπάθειες – από κυβερνήσεις, κοινότητες και άτομα – για να αλλάξουμε τις επιβλαβείς συμπεριφορές, να βελτιώσουμε την πρόσβαση σε ευκαιρίες και υπηρεσίες για γυναίκες και κορίτσια και να προωθήσουμε υγιείς και αμοιβαία σεβαστές σχέσεις», πρόσθεσε ο Γκεμπρέυεσους.

Παρακάτω, μερικά χρήσιμα τηλέφωνα, από τον οδηγό αυτοφροντίδας για την καραντίνα:

Γραμμή 15900 (24ωρη) για την έμφυλη βία

Γραμμή 1018 (24ωρη) για την αυτοκτονικότητα

ΛΟΑΤΚΙ Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης 11528 (τη στιγμή που γράφεται το άρθρο είναι εκτός λειτουργίας. Παρακολουθείτε τις εξελίξεις γύρω από την επαναλειτουργία της εδώ)

Γραμμή 10306 για τον κορωνοϊό

Γραμμή 1135 του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (24ωρη)

Γραμμή 1595 για ζητήματα αστεγίας

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει