Ενημέρωση με ένα κλικ

Σε “βαθύ κόκκινο” Φωκίδα και Ανώγεια από σήμερα

Οι περιοχές με αυξημένο το ιικό φορτίο

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου από τις 6 σήμερα το πρωί πέρασαν η περιφερειακή ενότητα Φωκίδας καθώς και ο δήμος Ανωγείων, σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά.

Τα κρούσματα στο Δήμο Ανωγείων έχουν σχεδόν διπλασιαστεί μέσα σε 2 ημέρες. Παράλληλα, ο 14ήμερος μέσος όρος κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους στο δήμο είναι 588 ο δείκτης, όταν το όριο συναγερμού του Ευρωπαϊκού ECDC είναι 150.

Όσον αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας, τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί από 19 στις 27 Φεβρουαρίου σε 59 την Πέμπτη, ενώ το εβδομαδιαίο ποσοστό αύξησης έχει φτάσει στο 240%.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, αναστέλλεται η ένταξη της περιφερειακής Ενότητας Λάρισας από σήμερα στο «βαθύ κόκκινο» λόγω του δεύτερου και εξίσου ισχυρού σεισμού των 5,9 ρίχτερ που σημειώθηκε την Πέμπτη.

Αυξημένο ιικό φορτίο

Ο Νίκος Χαρδαλιάς στη συνέχεια, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το αυξημένο ιικό φορτίο που παρουσιάζουν κάποιες περιφερειακές ενότητες στη χώρα.

Συγκεκριμένα, το ιικό φορτίο είναι ιδιαίτερα αυξημένο στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης (ιδιαίτερα δε στους Δήμους Εορδαίας και Κοζάνης), στις Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς, Ιωαννίνων, Καβάλας, Ημαθίας (και ιδιαίτερα στο Δήμο Αλεξάνδρειας), καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες Σερρών, Κιλκίς, Ζακύνθου, Χανίων και Ρεθύμνης. Στις περιοχές αυτές οι δείκτες του μέσου όρου των 14 ημερών ανά 100.000 κατοίκους καθώς και των 7 ημερών, σιγά-σιγά επιδεινώνονται και πλησιάζουν το επίπεδο του συναγερμού.

Ο κ. Χαρδαλιάς επέστησε την προσοχή και απηύθυνε έκκληση για πιστή εφαρμογή των μέτρων, ειδικά σε αυτές τις περιοχές. “Είναι ζωτικής σημασίας, καθώς είναι ο μόνος τρόπος για να μην χρειαστούν επιπλέον μέτρα, πόσο μάλλον που οι περισσότερες από αυτές τις περιοχές έχουν ταλαιπωρηθεί πρόσφατα από τέτοιου είδους πρόσθετα περιοριστικά μέτρα”, τόνισε.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι την ίδια ώρα που σε όλο τον κόσμο, χώρες προσπαθούν να αντισταθούν στο 4ο κύμα, “εμείς παλεύουμε για να αποκρούσουμε το 3ο κύμα. Κάτω από δύσκολες επιδημιολογικές συνθήκες και με την κούραση να συνοδεύει την καθημερινή προσπάθεια όλων μας. Και με τις μεταλλάξεις να δυσχεραίνουν και να επιβαρύνουν την καθημερινότητά μας”, ενώ προσέθεσε ότι οι μεταλλάξεις επιταχύνουν την μετάδοση του ιού, επιβαρύνοντας την επιδημιολογική εικόνα της χώρας από άκρη σε άκρη.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More