Ενημέρωση με ένα κλικ

Χαμηλότερες επιδόσεις για τους μαθητές που χρησιμοποιούν καθημερινά τεχνητή νοημοσύνη στις εργασίες τους

Στοιχεία της έκθεσης PISA του ΟΟΣΑ αποκαλύπτουν πως η εξάρτηση από τα chatbots αντιστοιχεί σε απώλεια ενάμιση σχολικού έτους διδασκαλίας.

Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης από τους μαθητές στην καθημερινή εκπαιδευτική τους δραστηριότητα φαίνεται πως έχει άμεσο αντίκτυπο στις σχολικές τους επιδόσεις. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση PISA του ΟΟΣΑ, οι μαθητές που επιλέγουν να ολοκληρώνουν τις εργασίες τους χωρίς τη βοήθεια εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης επιτυγχάνουν σημαντικά υψηλότερα αποτελέσματα από εκείνους που τα χρησιμοποιούν συστηματικά.

Τα δεδομένα της έρευνας είναι αποκαλυπτικά: όσοι μαθητές δεν χρησιμοποιούν καθόλου ή αποφεύγουν τη χρήση των chatbots για τη συγγραφή κειμένων, συγκέντρωσαν 509 βαθμούς στα τεστ φυσικών επιστημών. Στον αντίποδα, οι μαθητές που κάνουν καθημερινή ή σχεδόν καθημερινή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για τον ίδιο σκοπό, περιορίστηκαν στους 481 βαθμούς. Η διαφορά των 28 βαθμών, ακόμη και μετά την απαραίτητη προσαρμογή με βάση την κοινωνικοοικονομική κατάσταση των μαθητών, μεταφράζεται σε μια απόκλιση που ισοδυναμεί με περίπου ενάμιση σχολικό έτος διδασκαλίας.

Οι επιπτώσεις αυτές δεν περιορίζονται μόνο στη συγγραφή εργασιών. Η έκθεση επισημαίνει αντίστοιχη πτώση στις επιδόσεις και σε άλλες μαθησιακές διαδικασίες, όπως η διενέργεια αρχικής έρευνας για ένα καινούργιο θέμα ή η σύνταξη περιλήψεων μέσω αυτοματοποιημένων συστημάτων. Περισσότερες λεπτομέρειες για το ζήτημα μπορείτε να βρείτε στο NewMoney.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com