Ενημέρωση με ένα κλικ

Ακίνητα: Πώς θα κάνετε αναδρομικές διορθώσεις στο Ε9 χωρίς πρόστιμο

Εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν πλέον τη δυνατότητα να υποβάλουν στο σύστημα TAXISnet εκπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις ακινήτων -Ε9- για ένα ή περισσότερα από τα έτη της περιόδου 2010-2020 χωρίς επιβάρυνση με το πρόστιμο των 100 ευρώ, προκειμένου να διορθώσουν τα περιγραφικά στοιχεία των ακινήτων τους, καθώς επίσης και τα στοιχεία για τα ποσοστά συνιδιοκτησίας και τα είδη των εμπραγμάτων δικαιωμάτων τους, ώστε να είναι πλήρως «ευθυγραμμισμένα» πλήρως με τις αντίστοιχες δηλώσεις τους στο Εθνικό Κτηματολόγιο.

Το δικαίωμα αυτό παρέχεται στους ιδιοκτήτες με τη ρύθμιση του άρθρου 76 του Ν. 4764/2020 που ψηφίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο. Βάσει της ρύθμισης αυτής, οι φορολογούμενοι μπορούν να αποτυπώσουν στην εφαρμογή «Ε9-Περιουσιολόγιο», που λειτουργεί στο σύστημα ΤΑΧΙSnet, στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (www.aade.gr), τα πραγματικά στοιχεία των ακινήτων τους, όπως αυτά έχουν δηλωθεί στο Κτηματολόγιο ή όπως πρόκειται να δηλωθούν στο Κτηματολόγιο εφόσον η διαδικασία κτηματογράφησης δεν έχει ακόμη ξεκινήσει ή βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η δυνατότητα τροποποιήσεων-διορθώσεων στα στοιχεία των ήδη υποβληθεισών δηλώσεων Ε9 χωρίς την επιβολή προστίμων ισχύει μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών του Κτηματολογίου στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει